lauantai 6. marraskuuta 2010

Within Temptation - The Swan Song

Artisti: Within Temptation
Kappale: The Swan Song (2004)
Albumi: The Silent Force
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Winter has come for me, can't carry on."

Levyjen bonusraidat ovat tasoltaan yhtä monenlaisia kuin varsinaiset albumiraidatkin. Joskus ne ovat pieniä helmiä tai jopa parempia kuin monet albumin varsinaisista kappaleista. Joskus kyse on ylijäämäkappaleista jotka eivät sopineet yhteen muun albumin kanssa tai vaikkapa akustisista- ja liveversioista. Harva levynostaja vastustanee bonusraitoja, vaikka toki joskus ostaessaan klassikkoalbumin remasteroidun painoksen toivoo että sisältö olisi säilytetty alkuperäisen kaltaisena ilman lisukkeita.     

Kuten johdannosta jo saattoi arvatakin, päivän sattuman sanelema on hollantilaisen Within Temptation orkesterin The Silent Force albumin bonusraita. Kappale ei kuulosta irtonaiselta muuhun albumiin verrattuna joten tarkoituksena lienee ollut vain saada hieman lisäarvoa digipak- ja keräilyversioille.

The Swan Song on rauhallinen balladi jossa on hieman kansanmusiikkivaikutteita. Kappale kertoo oman kuoleman läheisyyden kohtaamisesta. Laulun päähenkilö on valmis vastaanottamaan väistämättömän rauhallisesti. Kaikki ystävät ovat jo menneet rajan toiselle puolelle ja oma puolisokin on jo poissa. Elämä on eletty ja on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, mikä se sitten onkin. The Swan Song kuvaa elämän viime hetket hyvin kauniisti ja toiveikkaasti.

Within Temptationin ainoa merkittävä heikkous bändinä on mielestäni kappaleiden hienoinen samankaltaisuus. Heidän musiikilleen voisi tehdä hyvää esimerkiksi ulkopuolisten säveltäjien kappaleiden käyttäminen suuremmassa määrin kuin tähän asti. Hyvä tuottaja voisi varmasti myös auttaa. Vaikka The Swan Song ei ole kovin erilainen verrattuna esimerkiksi saman albumin Memories tai Angels -biiseihin, on Within Temptation oma tyyli silti tarpeeksi vahva että pienen samankaltaisuuden tunnun kestää. Jos ei pidä Within Temptationin muusta tuotannosta ei taatusti pidä tästäkään ja päinvastoin.

Sharon den Adel on kaunisääninen ja karismaattinen johtohahmo joka tässäkin kappaleessa on kantavin voima. Muu kappale on maltillisesti rakennettu tarinan ja laulun ehdoilla eikä liialliseen paisutteluun ole syyllistytty. Kappale kasvaa loppua kohden juuri sopivasti. The Swan Song on varsin hyvä muttei loistava kappale joka vaatinee sopivan mielentilan parhaiten toimiakseen. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti