keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kim Wilde - Rage To Love

Artisti: Kim Wilde
Kappale: Rage To Love (1984)
Albumi: The Very Best of Kim Wilde
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I got this rage to love."

Englantilainen Kim Wilde (Kimberly Smith) oli 80-luvun eniten singlelistasijoituksia Englanissa saanut naissooloartisti. Parhaiten hänet varmaankin muistetaan Kids in America biisistään vaikka paljon muitakin hittejä hänen ylä- ja alamäkiä sisältäneelle uralleen on mahtunut. Hiljaisen 90-luvun jälkeen hän palasi musiikin pariin seuraavalla vuosikymmennellä ja levyttää uutta musiikkia sekä kiertää yhä aktiisesti keikkailemassa.

Itselleni ei tule mieleen yhtään vastaavia esimerkkiä kuin mitä Rage To Love -kappaleen taustalta löytyy. Joku musiikin historiaan perehtyneempi varmasti tietää muitakin mutta itselleni Kim Wilde on ainoa tietämäni naisartisti jolle isä ja veli yhdessä ovat säveltäneet musiikkia. Rage To Love -kappaleen sävellyksesta ja sanoituksesta vastaavat Ricki Wilde (veli) ja Marty Wilde (isä). Kappaleen uudelleenmiksasi Dave Edmunds.

Rage To Love on tyylillisesti kasaripop/rockbilly hybridi. Se ei ehkä ole aivan sitä mitä Kim Wildelta ensimmäisenä odottaisi, mutta ei myöskään varsinainen täydellinen irtiotto. Joskus musiikilliset sekoitukset kuulostavat mielenkiintoisilta ja joskus ne vesittyvät liian hahmottomiksi tai vain hukkaavat vaikutteina olleiden tyylilajien vahvuudet. Rage To Love on rockabillyksi ehkä hieman liian salonkikelpoisen kuuloista ja Kim on mielestäni parhaimmillaan hieman elektronisemman musiikin parissa. 

Kohdat joissa kappaleessa usein toistuva melodiapätkä lauletaan "dybi-dybi-dyb-byb-bab-bab" -tyyliin ovat Rage To Loven paras oivallus. Samanlaisia ideoita olisi tarvittu enemmänkin tuomaan kappaleeseen lisää vetovoimaa. Kaikesta huolimatta kappaleen rockabillyvaikutteet ovat kuitenkin se syy minkä takia kappaleen muistaa, vaikka se ei olekaan tarpeeksi vahva tekijä jotta sen ikinä vartavasten valitsisin kuunneltavaksi.      

Arvosana: 5,5/10

2 kommenttia:

  1. Hi everyone, good article on Kim Wilde.
    We love Kim in France too.
    Soon, JPaul...
    My blog:
    www.day-by-day-kim-wilde.over-blog.com

    VastaaPoista
  2. Thank you for nice words. Your blog looks very interesting.

    VastaaPoista