tiistai 16. marraskuuta 2010

Bee Gees - Love You Inside Out

Artisti: Bee Gees
Kappale: Love You Inside Out (1979)
Albumi: Spirits Having Flown
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I ain't no vision, I am the man who loves you inside and out."

Jos eilinen sattuman sanelema oli artistin elämän viimeinen singlejulkaisu, on tämänpäiväinen vain erään menestyskauden viimeinen single. Bee Gees nautti uransa toisesta menestyskaudesta vuosina 1975-1979 ja Love You Inside Out oli tuon discokauden viimeinen singlejulkaisu jos suppeamman julkaisun kokoelman yhteydessä saanutta Spirits (Having Flown) -kappaletta ei lasketa. Love You Inside Out jäi myös bändin yhdeksänneksi ja samalla viimeiseksi US listaykköseksi. 

Vuonna 1979 Spirits Having Flown albumi oli huikea menestys Bee Geesille mutta albumin myöhempi maine on suotta hieman kärsinyt seuranneesta suosion romahduksesta. On makuasia pitääkö ko. albumia Bee Geesin parhaana 70-luvun albumina, mutta koska Saturday Night Fever soundtrack ei ole varsinainen Bee Gees levy voidaan sitä pitää vahvana kanditaattina. 

Love You Inside Out on takuuvarmaa funkahtavaa discokauden Bee Geesia. Kappale alkaa hieman itämaisen kuuloisella laulua käyttävällä melodialla. Tämän jälkeen pääsemmekin kuulemaan falsettilaulua josta joko pitää tai inhoaa suuresti. Falsettilaulun inhoajat osannevatkin välttää Bee Geesin kuuntelemista ja koska Spirits Having Flown (ja monta muutakin Bee Gees albumia) löytyy levyhyllystäni on helppoa arvata mihin leiriin itse kuulun. Love You Inside Out tarjoaa laulullisessa muodossa hunajaa korville ja menestyspaineiden ollessa kovat Gibbin veljekset hioivat Spirits Having Flown albumin viimeisen päälle eikä se mennyt tämänkään kappaleen kanssa hukkaan.    

Aivan Tragedyn, More Than A Womanin, Nights on Broadwayn ja muiden kirkkaimpien Bee Gees discoklassikoiden tasolle Love You Inside Out ei yllä. Kertosäe ei ole yhtä tarttuva kuin edellämainituissa, mutta muuten Love You Inside Out on parhaimpina hetkinään grooveinta Bee Geesiä. Discon syke soi kappaleessa vahvana. Vaikka uusi vuosikymmen ja uudet tyylisuuntaukset olivatkin 1979 jo ovella, vielä oli aikaa lopettaa vuosikymmen tyylillä. Eikä kovin monta parempaa vaihtoehtoa ollut kuin tehdä se Bee Geesin tahdissa. 

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti