keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Gabrielle - Forget About the World

Artisti: Gabrielle
Kappale: Forget About the World (1996)
Albumi: Dreams Can Come True - Greatest Hits Vol. 1
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Forget about the world and worry about girl."

Gabrielle on englantilainen laulaja joka löi läpi Dreams -hitillään vuonna 1993. Hänen ulkoiseksi tavaramerkikseen on muodostunut oikean silmän peittäminen silmälapulla, aurinkolaseilla tai kampauksella. Syynä tähän on ptosiksen eli riippuluomen aiheuttama "laiska silmä" joka näin jää peittoon.

Forget About the World on toinen single Gabriellen omaa nimeä kantavalta toiselta albumilta. Kappale jäi albumin heikoiten menestyneeksi singleksi. Forget About the World on rauhallista soul ja r&b -vaikutteista poppia. Gabriellen lämmin ja tummahko ääni kertoo persoonalliseen tapaansa tarinaa ihmissuhteiden vaikeudesta. 

Gabrielle on artisti jota en pysty suurina annoksina kuuntelemaan mutta joka muutaman kappaleen erissä sopii tiettyihin mielentiloihin. Hän on mielestäni parhaimmillaan kappaleissa jotka ovat hieman melankolisia mutta sisältävät silti toivonkipinän. Aivan paras kipinä jää kuitenkin Forget About the Worldista puuttumaan. 

On vaikea sanoa mitään yksittäistä seikkaa joka olisi päivän sattuman sanelemassa huonoa. Ehkä ei kannatakaan etsiä kappaleesta mitään suurtaa vikaa silloin kun sen suurin heikkous on vahvuuksien puute. Kertosäe on vain pikkukiva ja kappale kulkee hieman liian tasaista rataa alusta loppuun. Kappaleen pituudestakin olisi kannattanut ehkä leikata puolisen minuuttia. Tuotanto on toki laadukasta ja pidän kevyesti taustalla mouruavista kitaroista. Näillä eväillä keskinkertaisuus vältetään vain vaivoin ja enimmäkseen Gabriellen tulkinnan voimalla.  

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti