perjantai 26. marraskuuta 2010

Steps - Paradise Lost

Artisti: Steps
Kappale: Paradise Lost (2000)
Albumi: Buzz
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Wishing you were here again."

Realitymusiikkikilpailujen (Idols, Popstars, Talent) nopean vaikutuksen voi huomata parhaiten murroskauden tuotettuihin popbändeihin vertaamalla. Stepsin jäsenet valittiin tuolloin yleiseen tapaan lehti-ilmoituksella kun taas nykyään valinta olisi suoritettu Popstars -tyylinen kilpailun kautta. Brittibändi Steps oli tyypillinen yhden tuottajan kasaama hittikone jonka tuottajana ja säveltäjänä toimi Pete Waterman. Vain nelisen vuotta kasassa ollut Steps saavutti huomattavaa menestystä varsinkin kotikonnuillaan mistä on osoituksena mm. 14 singlen katkeamaton Top 5 putki.

Paradise Lost -kappaleesta ensimmäisenä huomaa sen käyttämän taustabiitin joka on hyvin samankuuloinen kuin Ace of Basen The Sign -hitissä. Steps kuulostaa usein soundillisesti varsin ruotsalaiselta joten sattumasta ei liene kyse. Olihan tuottaja Watermankin todennut haluavansa saada Stepsin kuulostamaan "ylikierroksilla käyvältä Abbalta". Tutunkuuloinen biitti on kuitenkin upotettu äänimaton sekaan joten se ei nouse niin selkeästi esiin kuin esikuvassaan. 

Kuten useimmissa muissakin Stepsin kappaleissa lauluvastuu on pääosin annettu Claire Richardsin vastuulle muiden jäädessä enemmän taustakuoron asemaan. Hän oli yhtyeen jäsenistä ainoa jolla oli vahva ja erottuva lauluääni, joten ratkaisu oli lopputuloksen kannalta viisain mahdollinen.

Paradise Lost on dancereggaesoundiensa vuoksi varsin kesäisen kuuloinen kappale. Ehkä kappaleen mennyttä rakkautta kaipaava sanoitus vie tunnelmallisen ajoituksen enemmänkin alkusyksyyn. Aurinko saattaa vielä paistaa mutta se ei enää lämmitä kuten vielä vähän aikaa sitten. Paradise Lost on pätevää dancepoppia josta jää puuttumaan vain se paras koukku. Varsin mukavaa musiikkia kuunneltavaksi ysärimusiikin toista tulemista odotellessa. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti