torstai 11. marraskuuta 2010

Chic - Savoir Faire

Artisti: Chic
Kappale: Savoir Faire (1978)
Albumi: Dance, Dance, Dance: The Best of Chic
Mieleenjäävin lause kappaleesta: Instrumentaali.

Tänään pääsemme takaisin discon kultaisimpiin vuosiin. Chic oli yksi parhaiten menestyneistä discobändeistä ja sai kärsiä seuraukset kun discon suosio romahti varsinkin Atlantin takana. Mutta ehkä kuitenkin Nile Rodgers ja Bernard Edwards saivat viimeiset naurut oltuaan myöhemmin monien eri artistien suurimpien hittien takana.

Savoir Faire ei edusta tanssijalkaa nostattavinta Chic -tuotantoa vaan kyse on tyylipuhtaasta slovarista. Ehkä voisi jopa puhua "kutumusiikista". Vuoden 1978 C'est Chic albumi olikin tasapainoinen kokonaisuus molempia discoissa tarvittavia kappaleita eli tanssilattian täyttäjiä sekä illan viimeisten hitaiden kohokohtia.

Savoir Faire kääntyy suomeksi suunnilleen "tieto siitä miten jonkin tehdään" tai "tietotaito". Ja tietotaitoa discon saralta tämä kappale todistaakin kiistattomasti, joskaan ei yhtä hyvin kuin menevämmät Chic -klassikot. Suurimmat Chic -hitit kun yleensä olivat juuri niitä menevimpiä tanssilattian täsmäpommeja.

Savoir Faire on instrumentaali jonkä pääosassa ovat viulut sekä hempeän tyylittelevä kitarointi. Kappale kulkee tasaisesti eteenpäin kevyesti keinuen. Mitään hillitöntä revittelyä on turha odottaa, mutta tärkeämpää on että kaikki bändin soittajista osasivat asiansa enemmän kuin hyvin. Kappaleen heikkous on hienoinen taustamusiikkimaisuus. Sen voisi ikävä kyllä kuvitella soivan tavarataloissa. Mitään erityisen tarttuvaa tai mieleenjäävää Savoir Fairessa ei ole. Tasaisen hyvä kokonaisuus riittää kuitenkin varsin pitkälle. Kyllähän tämän tahdissa olisi mukava keinua jonkun hehkeän disconeidon kanssa. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti