tiistai 2. marraskuuta 2010

Roxette - I Remember You

Artisti: Roxette
Kappale: I Remember You (1991)
Albumi: Joyride
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Down to the bone, go little darling."

Roxetten kaltaiset bändit tuovat meille suomalaisille usein mieleen kysymyksen milloin ja miten me saamme oman maailmanmenestysbändimme tai artisimme? Ruotsalaiset ovat osanneet viedä musiikkiaan maailmalle jo vuosikymmenet. Onko syynä kenties eksoottinen äidikielemme vai koulujemme huono musiikinopetus? Ehkä meiltä on puuttunut se tiennäyttäjä joka olisi avannut muillekin väylän maailmanmenestykseen? Mene ja tiedä miten asia on, vain aika näyttää milloin suomalaiset saavat ensimmäisen US tai UK listaykkösensä.

I Remember You oli Fading Like a Flower -singlen B-puoli ja yksi yli 11 miljoonaa kappaletta myyneen Joyride albumin kappaleista. Roxetten albumien kehityskaari on ollut mielenkiintoinen: ensimmäinen Pearls of Passion oli vasta lämmittelyä mutta sitä seuranneelta kolmelta albumilta lohkottiin useita hittisinglejä. Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin julkaistut tauon jälkeiset albumit olivat tasaisempia kuin aikaisemmat albumit mutta niiltä ei löytynyt yhtä kovatasoisia singlejä julkaistaviksi. Kaupallisesti on varmaankin parempi saada muutama suurhitti tasaisella täytemateriaalilla kuin albumillinen keskivertoa parempaa tasaista tuotosta. 

I Remember You on hyvin tunnistettavaa Roxettea. Se on keskitempoinen rockbiisi jossa on myös keveämpiä elementtejä. Marie Fredriksson ei pääse revittelemään täysillä eikä myöskään herkistelemään kuten parhaissa Roxetten balladeissa. Per Gessle ei ole äänessä tässä kappaleessa, mutta hänen kädenjälkessä sävellyksessä ja sovituksessa on selvästi kuultavissa. Naa-na-na-na -lauluosiot ovat ehtaa Gessleä, samoin kuin kättentaputukset. 

I Remember You on kelpo täytebiisi mutta aivan tarttuvinta Roxettea se ei edusta. Vuonna 1991 Roxette oli kuitenkin sen verran kovassa vedossa ettei täytebiiseissäkään ollut mitään valittamista, päinvastoin. Jokainen kappale ei voi olla Joyride tai The Look. Tarvitaan myös ne kuunneltavat rivibiisit jotka istuvat albumikokonaisuuteen hyvin. Eikä I Remember You ole pettymys näin erikseen kuunneltunakaan, sympaattisen ja hyväntuulisen kappaleen kuuntelee aina mielellään.    

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti