maanantai 22. marraskuuta 2010

Movetron - Ooppera

Artisti: Movetron
Kappale: Ooppera (2008)
Albumi: Ei kenenkään maa
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Lähden nyt, en pysty sua mä jättämään."

Jos Aikakone oli selkeästi suosituin ja parhaiten menestyneinen 90-luvun kotimainen danceyhtye oli Movetron yhtä selkeä kakkonen. Movetronin ovat alusta asti muodostaneet kolmikko Päivi Lepistö, Jukka Tanttari ja Timo Löyvä. Vuodet 2001-2006 yhtye vietti hiljaiseloa mutta paluun aika koitti vuonna 2007 Ei kenenkään maa -singlen muodossa. Movetron pyrki Euroviisuihin vuonna 2008 Cupido -kappaleellaan, mutta yritys palkittiin vain Suomen finaalipaikalla. Kokoelman jälkeen Movetron julkaisi levyllisen uutta musiikkia loppuvodesta 2008. Albumi sai nimekseen Ei kenenkään maa hittisinglen mukaan.

Ooppera on dancea joka tyylillisesti muistuttaa varsin paljon Alice DeeJayn musiikkia vuosituhannen vaihteesta. Persoonallisena mausteena kappaleen oopperatyylisistä lauluosioista vastaa oopperalaulaja Juha Yli-Knuuttila. Päälauluvastuussa on tasaisesti paremmaksi laulajaksi kehittynyt Päivi Lepistö.

Saksadancepolkan ja klassisen oopperalaulun yhdistelmä kuulostaa mielenkiintoisemmalta kuin Oopperassa on oikeasti saatu aikaiseksi. Vaikka Yli-Knuuttila laulaakin komeasti, on hänen äänensä hukutettu liikaa koneellisen musiikkimaton taakse. Hetkittäin hänen laulunsa kuulostaa myös hieman irralliselta. Esimerkiksi Sarah Brightmanin tuotannosta olisi kannattanut hakea esimerkiä siitä kuinka konetaustoja ja klassista laulua voidaan yhdistellä taiten. Lepistö laulaa hieman normaalia ponnekkaammin mikä sopii kappaleen soundimaailmaan. Kahden mukana olevan laulajan yhteistyötä olisi voinut hyödyntää paremminkin. 

Ooppera on kappale joka jää hieman vaisuksi kokonaisuudeksi erilliskuuntelussa, mutta Ei kenenkään maa -albumilla se toimii vaihtelua tuovana raitana. Ooppera on Movetron mittapuulla tavallista kunnianhimoisempi kappale eikä yritys ole mennyt täysin metsään vaikka ylistykseenkään ei ole aihetta. Parhaimmillaan Ooppera olisi voinut olla genrerajoja rikkova eeppinen oopperadancebiisi, mutta ikävä kyllä lopputulokseksi jäi vain keskinkertaista joskin hieman persoonallisuutta omaavaa dancea.     

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti