maanantai 29. marraskuuta 2010

Sarah Brightman - La Lune

Artisti: Sarah Brightman
Kappale: La Lune (2000)
Albumi: La Luna
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "That's one small step for man, one giant leap for mankind."

Sarah Brightmanin vuoden 2000 albumin La Lunan teema on kuu. (Kuten kielitaitoisemmat voivat nimestäkin päätellä.) Teema-albumit ovat olleet Brightmanin tuotannossa hyvin tyypillisiä vaikka teemat eivät olekaan ollet erityisen tiukasti albumien tyylejä sitovia. Kyse on parin selkeästi teemaan liittyvän biisin lisäksi albumin kokonaissoundimaailmasta joka on sovitettu yhtenevän kuuloiseksi ja näin saatu luotua vaikutelmaa albumin kattavasta teemasta. Tämä on toiminut hyvin Brightmanin albumeissa eikä tuottajana toiminut Frank Peterson ole nähnyt tarpeelliseksi rikkoa hyväksi havaittua kaavaa.

La Lunen suurin ongelma on se että se on introksi nimeämätön introraita. Introt ovat yleensä lyhyitä, hitaahkoja ja pyrkivät nostamaan odotuksia albumia kohtaan. Ja monet introt toimivatkin tässä tarkoituksessa varsin hyvin, mutta näin erikseen kuunneltuna syntyy kala kuivamalla maalla -vaikutelma. Kun intro katkeaa kesken kohdassa jossa levyn ensimmäinen varsinainen kappale alkaisi haluaisi kuulla perään juuri sen kappaleen. Lisäksi 2:54 on mielestäni hieman liian ylipitkä intron mitaksi.

La Lunesta on hitaudesta, intromaisuudesta ja epätyydyttävyydestään huolimatta löydetttävissä myös hyviäkin elementtejä. Brightman laulaa omalla miellyttävällä tyylillään muutaman varsin mukavankuuloisen ranskankielisen lauseen. Enemmän kliseosastolle menee tunnetun "That's one small step for man, one giant leap for mankind." -lauseen käyttö. La Lune on kappaleena kaunis ja eteerinen ja olisi pienellä lisävaivalla voinut päätyä varsin mukiinmeneväksi täysipainokseksi La Luna -albumin rivibiisiksi. Mutta loppujen lopuksi intro ei karvoistaan pääse ja La Lune toimii parhaiten albumi- ei satunnaiskuuntelussa.

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti