tiistai 30. marraskuuta 2010

Agnetha Fältskog - I Keep Turning Off Lights

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: I Keep Turning Off Lights (1985)
Albumi: Eyes of a Woman
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I keep turning off lights and getting under covers."

Agnetha Fältskogin Abban jälkeisen soolouran satunnainen läpikäynti jatkuu tällä kertaa Eyes of a Woman albumin kappaleella I Keep Turning Off Lights. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut China Burton. 

I Keep Turning Off Lights on varsin tyypillistä kasari poprokkia joka sopisi hyvin esimerkiksi Vice City -pelin soundtrackille. Kappale on ehkä liiankin tyypillisen kuuloinen, sen voisi hyvin kuvitella monen muunkin 80-luvun puolivälissä vaikuttaneen naisartistin levylle. Kappale ei toisaalta myöskään ärsytä sillä se on tehty ja tuotettu hyvin oman aikansa lapseksi. Muhkeat ja kliiniset kasarisoundit eivät ehkä ole ensimmäinen asia jonka Agnethaan yhdistää mutta mielestäni hän onnistuu hyvin kappaleen ottamisessa omakseen. Hän on mielestäni parhaimmillaan tulkitsessaan haavoittuvia naishahmoja lauluissaan. 

Mikään klassikko tai edes kadonnut helmi I Keep Turning Off Lights ei mielestäni ole. Se on hyvän albumin mukiinmenevä rivibiisi jonka kuuntelee mieluusti läpi. Kappale polkee hieman liian tasaista tahtia eteenpäin eikä kertosäkeeseen saada tarpeeksi nostetta vaikka Agnethan tulkinnassa onkin kohtalaisen mukavasti sävyjä. Biisin soundit tuovat hetkittäin mieleen Cutting Crewn I Just Died In Your Arms Tonight -kappaleen. Muuten varsin tyypillisissä syntikoissa on muutama pikkunäppärä soundiratkaisu. 

I Keep Turning Off Lights edustaa kappaleena keskitempoista, keskinkertaista ja hieman mielikuvituksetonta kasarisoundia joka kokonaisuutena noussee hieman keskinkertaisuuden yläpuolelle vain Agnethan faneille. Ja tämän vuoksi omakin arvosanani nousee hieman keskiarvon yläpuolelle. Kyllä fanipoika on aina fanipoika.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti