keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Donna Summer - On the Radio

Artisti: Donna Summer
Kappale: On the Radio (1979)
Albumi: Classic Donna Summer
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Someone found a letter you wrote me, on the radio."

Donna Summer ja Giorgio Moroder saavuttivat yhdessä paljon menestystä eritoten 70-luvun jälkimmäisellä puoliskolla. Summerin sanoittama ja Moroderin säveltämä On the Radio julkaistiin vuonna 1979 Foxes -elokuvan soundtrackilla sekä Donna Summerin kokoelmalevyllä. Alkuvuodesta 1980 kappaleesta tuli Summerin kymmenes Top 10 hitti Amerikassa.

On the Radio kertoo tarinan naisesta joka yllättäen kuulee entisen miesystävänsä kirjoittaman kirjeen luettavan ääneen radiossa. Kirjeen kuuleminen herättää naisessa vanhat muistot ja tunteet. Kappaleessa on balladimaisia elementtejä mutta pääosin se on menevää 70-luvun orgaanista discosoundia. On the Radio on niitä kappaleita joidenka kaikki kuulemani kotimaiset coverversiot ovat mielestäni varsin hirveitä

Pidän Donna Summerin äänestä, sillä se on tunnistettava, sävykäs ja tarvittaessa sekä herkkä että voimakas. Hän pääseekin esittämään lähes kaikkia vahvuuksiaan On the Radiossa. Herkkyyttä kappaleen alussa ja voimaa kertosäkeessä. Ja kyllähän tämän jokainen Summerinsa kuunnellut tunnistaa saman artistin esittämäksi kappaleeksi.

En ole koskaan ollut saksofonin suurin ystävä ja saksofonisoolo onkin ehkä ainoa kohta kappaleessa josta en pidä. Onneksi kyseinen lyhyt soolo ei riitä pilaamaan kappaletta. On the Radio on aivan kirkkaimpien discoklassikoiden kantapäitä polkeva kappale. 1979 on musiikillinen suosikkivuoteni 70-luvulta (josta ei huonoa vuotta löydy etsimälläkään) ja tämäkin laulu on tärkeä osa sen vahvaa musiikillista tekstuuria. 

Arvosana: 7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti