tiistai 19. lokakuuta 2010

Earth, Wind & Fire - Thinking of You

Artisti: Earth, Wind & Fire
Kappale: Thinking of You (1987)
Albumi: The Dutch Collection
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I've been thinking of you."

Earth, Wind & Fire on ensimmäinen bändi tämän blogin historiassa joka saa kolmannen kappaleen arvosteluun. Jos ensimmäinen oli 90-luvulta ja toinen 70-luvulta niin tämänkertainen osuu sopivasti siihen väliin eli 80-luvulle. Tarkemmin sanoen kyseessä on toinen single vuoden 1987 Touch the World albumilta. Thinking of You joka julkaistiin singlenä alkuvuodesta 1988 pärjäsi Amerikan listoilla kohtuullisesti (Billboard Hot Dance Music ja Club Play -listojen ykkössijat).

EWF on onnistunut säilyttämään kappaleissaan oman tunnistettavan groovensa vaikka vuosikymmenet ja muodissa olevat musiikkityylit vaihtuivatkin. Myös Thinking of You on tästä kuultavissa oleva todiste. Vaikka kappale onkin soundiratkaisuiltaan varsin tyypillistä kasari R&B -tyyliä, EWF:lle ominainen lämpimä groove on silti selvästi kuultavissa elektronisemman kuorrutuksen takaa. 

Maurice Smith ei tässä vaiheessa selvästikään ollut vielä menettänyt kultaista kosketustaan niin tuottajana kuin laulajanakaan. Hän tekeekin hyvää työtä kappaleen päävokalistina, mutta kunniaa on annettava myös miellyttävä-ääniselle naislaulajalle jonka nimeä en etsimisestä huolimatta onnistunut löytämään. Vaikka kyseessä ei olekaan bändin laajan tuotannon aivan ehdotonta huippua edustava kappale, on Thinking of You silti hyvä suoritus.

Thinking of You:sta ei ole kovin paljoa pahaa sanottavaa. Se ei ole aivan kaikkein tarttuvinta musiikkia eikä se ole aivan yhtä tanssijalkaa kutittavaa kuin bändin vanhempi tuotanto. On makuasia pitääkö kappaleen kasarisynasoundeista, mutta omasta mielestäni ne ovat varsin toimivat tämänkin vuosituhannen korvilla kuunneltuna. EWF on ehkä kaikkein parhaimmillaan kuitenkin silloin kun soundimaailma on hieman orgaanisempi eikä näin elektroninen. Kappaleen ansiot ovat kuitenkin selvästi vikoja suuremmat.
Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti