torstai 21. lokakuuta 2010

Cornershop - Brimful of Asha (Norman Cook remix)

Artisti: Cornershop
Kappale: Brimful of Asha (Norman Cook remix) (1997)
Albumi: The Greatest Hits: Why Try Harder
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Everybody needs a bosom for a pillow."

Aiemmassa arvostelussa mainitsin että mielestäni hyvin harvoin remiksattu versio on alkuperäistä parempi. Tämän päivän sattuman sanelema on kuitenkin säännön vahvistava poikkeus tai ainakin yksi niistä. Cornershopin alkuperäinen versio pääsi UK listalla sijalle 60, kun taas Norman Cookin joka myös Fatboy Sliminä tunnetaan remiksaus nousi listaykköseksi ja sai mukavahkon listasijoituksen jopa Amerikassa.

Norman Cookin big beat käsittely kuuluu selvästi kappaleesta ja tässä tapauksessa se on ollut hyvästä. Kappaleen tempoa on nostettu alkuperäisestä ja elektronisia elementtejä on lisätty mausteeksi. Kappaleen sanoitus on kunnianosoitus intialaisten elokuvien playback -laulajille jotka alunperin lauloivat kappaleet jotka näyttelijät sitten elokuvissa huulisynkkasivat ja tanssivat. Kappaleessa mainittu Asha on Asha Boshle, yksi Intian kuuluisimmista playback laulajista 

Brimful of Asha on tässä muodossaan hyvin tarttuva ja metka biisi. Vaikka kappaleessa onkin paljon toistoa, se ei pääse häiritsemään. Pientä vaihtelua heitellään riittävän paljon sekaan ja mikä rittää hyvin kun kappale on hetkittäin meiningiltään varsin hervoton. Eikä lausetta: "Everybody needs a bosom for a pillow." helposti unohda kappaleen kerran kuultuaan. Norman Cookin kultainen kosketus on tehnyt tälle kappaleelle vain hyvää ja kyseessä on oiva esimerkki siitä kuinka alunperin melko marginaalisesta kappaleesta voidaan tehdä suuri mainstream hitti.  

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti