maanantai 4. lokakuuta 2010

Earth, Wind & Fire - Can't Hide Love

Artisti: Earth, Wind & Fire 
Kappale: Can't Hide Love (1975)
Albumi: The Dutch Collection
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "You can't hide, I betcha, hoo."

Sattuma tarjoaa meille tänään toisen kappaleellisen Earth, Wind & Firea tämän blogin historiassa. Edellisen ollessa 90-luvun alusta osuu tämä vuodelta 1975 oleva Can't Hide Love paremmin bändin kultakauteen. Vaikka kyseessä ei listamenestyksen valossa ollutkaan bändin aivan suurin hitti se oli kuitenkin jatkoa hyvien singlejulkaisujen ketjulle joka jatkui vielä pitkään.

Can't Hide Love on hieman rauhallisempaa osastoa bändin tuotannossa. Rytmikkyydestä ja groovesta ei kuitenkaan jäädä ilman, sillä ne ovat verissä kun kyseessä on EW&F. Kappale on rakkauslaulu kuten jo nimestäkin voi päätellä ja pelin henki on tunteiden kohteen taivuttelu uskomaan että pitäisi antaa jo tunteiden viedä eikä enää empiä. Kun näillä teemoilla mennään niin bändi myös kuulostaa siltä. Tunnetasot ovat siis korkealla ja varsinkin laulusuorituksissa mennään korkealta mutta tunteikkaan hempeästi. Falsettia käytetään juuri sopivasti yhdistettynä hunajamarinoituun normilaulantaan.

Mitä itse soitantoon tulee niin niin EW&F jättää harvoin valittamisen varaa. Bändi tikittää kuin kello ja kaikki on sovitettu kohdilleen. On vaikea päättää bändin osa suoriutuu kappaleesta parhaiten. Laulu ja rytmiosasto saavat kuitenkin suurimmat positiiviset nyökyttelyt aikaan. Torviakin käytetään juuri oikein. Kaikki on niin siististi ja tarkasti tehty että pieniä yllätyksiä jää jopa kaipaamaan. Rutiinisuorituksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan tiettyjen kirjoittamattomien sääntöjen tarkasta noudattamisesta.

Can't Hide Love on erinomaista hempeilymusiikkia, sillä imelyysaste ei nouse missään kohdin liian korkeaksi. Kappale ei ole ole aivan terävin EW&F klassikko, pienoinen helmi omassa lajityypissään silti.

Arvosana: 6,0/10  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti