keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Agnetha Fältskog - Eyes of a Woman

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: Eyes of a Woman (1985)
Albumi: Eyes of a Woman
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "It's not matter of virtue or cause you defend, it's only moments of choice that count in the end."

Eyes of a Woman on nimibiisi Agnetha Fältskogin toiselta englanninkieliseltä sooloalbumilta. Albumi sai kohtalaista menestystä Euroopassa ja sen tuottajana toimi Eric Stewart (10cc). Vaikka Eyes of a Woman olikin albumin nimibiisi, sitä ei kuitenkaan julkaistu singlenä. Ehkä syynä oli sekin että levyn kappaleissa tarjolla oli Eyes of a Womanin tehneitä Paris Edvisonia ja Maria Flynneria nimekkäimpiä tekijöitä. Levyn ensimmäisen singlen kynäili Jeff Lynne (ELO) ja toisen Agnetha (sävel) ja Eric Stewart (sanat) yhdessä.

Eyes of a Woman on kappale jonka pystyy ajoittamaan varsin tarkasti julkaisuvuoteensa pelkästään soundeja kuuntelemalla. Kaikki on tehty noudattaen 80-luvun puolivälin turvallista softrock kaavaa niin hyvässä kuin pahassa. Särmää on sen verran että sen olemassaolon tunnistaa mutta pääosiltaan kappale on varsin leppoisa. Agnetha tekee oman perussuorituksensa muttei parasta mihin hän pystyy. Kappale ei ehkä ole aivan tarpeeksi tunteellinen tai dramaattinen jotta se sopisi hänen äänensä vahvuuksien kanssa parhaiten yhteen. 

Kappaleen sanoitus on tarina vastavoimien tarpeellisuudesta jotta elämä olisi tasapainossa. Muu tuotannollinen toteutus on jäänyt pelkästään sille turvalliselle keskitielle vaikka samalla onkin hyvin vaikea löytää kappaleesta mitään yhtä suurta vikaakaan. Joskus albumin nimibiisikin voi olla vain rivibiisi ja tässä on siitä hyvä esimerkki. Agnetha nostaa kappaleen keskitason yläpuolelle karismallaan ja lyhyessä kitarasoolossa on hieman sitä särmää mitä olisi kaivattu enemmänkin. Eyes of a Woman toimii paremmin albumikokonaisuuden osana kuin näin erikseen irrotettuna kappaleena. Mutta keskitasoa paremmat rivibiisit ovat olleet osa monen hyvän albumikokonaisuuden olennainen osa.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti