keskiviikko 6. lokakuuta 2010

The Rubettes - Sugar Baby Love

Artisti: The Rubettes 
Kappale: Sugar Baby Love (1974)
Albumi: Muriel's Wedding OST
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Yes, all lovers make, make the same mistakes as me and you."

70-luvun alussa vaikutti 50-luvun rockin toisen tulemisen nostalgia-aalto. Moni 60-luvulla huonommin pärjännyt ensimmäisen polven rokkari sai taas uralleen uutta nostetta, joskin noste oli usein vain lyhytaikainen.

Kysyntä synnyttää aina tarjontaa joten studiomuusikoista kasattiin The Rubettes -niminen kokoonpano soittamaan klassisen kuuloista poprokkia ja yhtyeen ensisingle Sugar Baby Love oli täysosuma. Kuten lähes kaikki tuon ajan hitit, tämäkin coveroitiin meille ja tunnetuin versio on Markku Aron Oma kultasein.

Sugar Baby Love on oppikirjaesimerkki siitä kuinka tehdään yksinkertaista mutta tarttuvaa poppia. Jo alun kuoro ottaa kuulijasta kiinni ja kappaleen tunnistaa heti. Sanoitus on simppeliä anteeksipyytelyä loukatulle rakkaalle mutta nopeat hiilihydraatit ovat oleellinen osa kaikkien hittien reseptejä. Piano kilkattaa hieman Abbamaista melodiakulkua. Alan Williamsin falsettilaulussa ovat tunnetasot kohdillaan ja taustakuoron du-du-bat-su-wadi -hokema sopii kokonaisuuteen täydellisesti. Ja tietenkin tunteikas puhuttu väliosa kuuluu asiaan.  

Keskinkertainen pop-biisi on kuin hattaraa; se maistuu hetken makealta mutta pian siihen kyllästyy. Sugar Baby Love sen sijaan on yksi klassikoista jonka maku kestää isältä pojalle. Sen kuuleminen nostaa tunnelmaa ja saa hymyn huulille huononakin hetkenä. Sugar Baby Lovessa soi rakastamisen ilo, epätoivo ja tinkimättömyys ja nämä tunteet kokee jokainen sukupolvi vuorollaan. Kun kappale on kuin täydellinen hetki vangittuna musiikilliseen muotoon voiko paljon enempää enää vaatia?  

Arvosana: 9,0/10  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti