maanantai 11. lokakuuta 2010

Roxette - The Weight of the World

Artisti: Roxette
Kappale: The Weight of the World (2002)
Albumi: The Ballad Hits
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Sometimes you cry."

The Weight of the World julkaistiin vuonna 2002 A Thing About You -singlen B-puolena sekä neljän kappaleen bonuscd:llä joka sisältyi The Ballad Hits -kokoelmaan. Roxette julkaisi vuosina 2002 ja 2003 kokoelmat The Ballad Hits ja The Pop Hits. Oliko viisasta jakaa kokoelmat näin jyrkästi kahtia? Puolestapuhujat sanonevat että hittejä riitti tarpeeksi kummallekin kokoelmalle ja samalla saatiin annettua hieman laajempi kattaus tuotannosta. Vastustajat ollevat sitä mieltä että sekakokoelma olisi ollut kuuntelukokemuksena vaihtelevampi ja sisältänyt vain ne suurimmat hitit parilla uudella raidalla höystettynä.

The Weight of the Worldissa lauluvastuu on jaettu mielenkiintoisesti kahtia. Per ja Marie eivät laula sekaisin vuorotellen ja päällekkäin vaan Per laulaa ensimmäisen säkeistön ja Marie toisen. Kun kertosäe toistuu lopussa viimeisen kerran Marie laulaa pääosan ja Per taustat. Tämä ratkaisu toimii hyvin kun kyseessä rauhallinen ja varsin pienieleinen kappale.

Yksinkertainen ja kaunis pianomelodia jäänee parhaiten mieleen kappaleen taustasoitannasta. Kun soittimet eivät vie paljoakaan huomiota niin laulu saa pääosan. Kaikki pienet äänen nyanssit alkavat elää ja tulkinnan hienovaraisemmat elementit kuulee selvemmin. Varsinkin Marien hieman aiempaa karheammalta kuulostava lauluääni sopii hyvin kappaleen tunnelmaan.

Päivän kappale kuuluu siihen kategoriaan lauluja jotka eivät toimi kaikissa mielentiloissa. Pieni annos samanlaista melankoliaa josta kappalekin on rakennettu vaadittaneen sen mukana elämiseen. Mutta jälleen kerran kun raaputtaa pinnan alta löytää laulusta pienen toivonkipinän ja lämpöä. Mikään Roxetten klassinen megaballadi The Weight of the World ei kuitenkaan ole. Se on pienimuotoinen ja kaunis kappale ja ansaitsee olemassaolonsa sellaisena. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti