keskiviikko 20. lokakuuta 2010

2 Unlimited - Workaholic

Artisti: 2 Unlimited
Kappale: Workaholic (1992)
Albumi: Hits Unlimited
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "The workaholic!"

2 Unlimited oli yhtye joka näytti suuntaa 90-luvun eurodancelle. Vaikka muitakin tärkeitä vaikuttajia oli, 2 Unlimited oli se suunnannäyttäjä jota myöhemmin kopioitiin eniten. Vaikka bändin elinkaari jäikin lyhyeksi, hittejä ehti kertyä mukavasti, mm. kahdeksan UK singlelistan Top 10 sijoitusta. Bändin alkuperäiset keulakuvat Ray Slijngaard ja Anita Doth tekivät comebackin vuonna 2009 käyttäen nimeä Ray & Anita koska heillä ei ole oikeuksia 2 Unlimited nimeen.

Workaholic alkaa kirkonkelloista tutulla sävelmällä jonka jälkeen kappale polkaistaan käyntiin "Okay, lets go to work." -lauseella. Kuten monissa muissakin 2 Unlimitedin alkupään lauluissa Ray saa päälauluvastuun Anitan ollessa pienemmässä osassa. Roolit vaihtuivat jo seuravalla levyllä ja kolmannen levyn aikaan tuntui jo siltä että Rayn osa oli heittää vain pakolliset räpit johonkin kohtaan. 

Workaholic on kappale josta en löydä selkeää kertosäettä. Onko se metkankuuloinen efektoitu "The workhaholic!" -huudahdus yhdessä kirkonkellomelodian kanssa vai ehkä Anitan laulama säkeistö? Tai ehkäpä kappaleessa on pyritty vaikutelmaan kuin koko kappale olisi yksi ja ainoa kertosäe? Oli niin tai näin, mukaan on saatu yhden suuren koukun sijasta paljon pieniä musiikillisia koukkuja.

2 Unlimitedin kappaleissa on yleensä aina mukavasti energiaa eikä Workaholic ole poikkeus. Ravetyylinen, hieman venytetyltä skrätsäykseltä kuulostava osio joka täyttää suurimman osan kappaleen ei lauletuista kohdista kuulostaa tänäkin päivänä erittäin hyvältä. Rayn räpit ovat puolestaan kappalen huonoiten aikaa kestänyt osa. Workaholic on mukavaa eurodancea ajalta jolloin se kuulosti vielä tuoreelta ja vuosituhannen vaihteen mahalasku oli vielä kaukana edessä.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti