tiistai 26. lokakuuta 2010

The Sweet - The Ballroom Blitz

Artisti: The Sweet
Kappale: The Ballroom Blitz (1973)
Albumi: Blockbuster! The Best of the Sweet
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Are you ready Steve?"

"Are you ready Steve? -Uh-huh. Andy? -Yeah! Mick? -Okay. Allright fellas - let's go!" Jos edellämainittu sanailu ei soita kelloja et todennäköisesti ole ikinä kuullut tämän päivän sattuman sanelemaa. Nicky Chinn ja Mike Chapman, jotka myös Chinnichap -nimellä yhdessä tunnetaan taatusti tiesivät miten tärkeää on aloittaa biisi mieleenjäävästi. Ja paljon paremmin ei asiassa olisi voitukaan onnistua. 
The Ballroom Blitz sai inspiraation keikasta jolla The Sweet ajettiin pullosateessa lavalta Skotlannissa samana vuonna kun kappale julkaistiin. Jos meno on ollut Skotlannissa samanlaista kuin kappaleessa kerrotaan on meininki ollut varsin hurjaa. Sweet on bändinä jäänyt ehkä hieman aliarvostetuksi johtuen alkuaikoina saadusta purkkapopbändin leimasta. Bändin ura ei myöskään huippuaikojen jälkeen koskaan saanut uutta suurta nousua toistamiseen mikä olisi paremmin mahdollistanut paikan suurten joukossa. Sweet on kuitenkin oma henkilökohtainen suosikkini glamrockbändien joukosta.

Aivan kaikken raskainta ja hurjinta 70-luvun glamrokkia The Ballroom Blitz ei ole, mutta se on kuitenkin jo selvästi särmikkäämpi kuin bändin aiemmat hitit kuten vaikkapa Wig Wam Bam tai Poppa Joe. Mielestäni letkeys ja rentous yhdistettynä menevämpiin kohtiin ovat toimiva yhdistelmä. Kappale ei ole pehmoa mutta ei myöskään kivikovaa rokkia.  Brian Connolly hoitaa päälaulutehtävänsä jälleen kerran kuten glamrockbändin johtohahmon kuuluukin eikä Steve Priest jää kakkoseksi laulaessaan kappaleen kimeät huudahdusosat. 

The Ballroom Blitz on hyvin energinen ja persoonallinen kappale. Se ei ole samalla tavalla hieman "tunkkaisen" kuuloinen soundeiltaan kuten jotkut 70-luvun alun glam- tai hardrockbiisit ovat. Ehkä tämä johtuu siitä että kappaleeseen on jätetty sopivasti ilmaa eikä sitä ole turboahdettu liian täyteen. The Ballroom Blitz on mielestäni yksi parhaista 70-luvun glamrockbiiseistä ja ansainnut klassikon asemansa.

Arvosana: 8,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti