maanantai 18. lokakuuta 2010

Leila K - Cue Club

Artisti: Leila K
Kappale: Cue Club (1996)
Albumi: Manic Panic
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Lollipop, take a lick."

Leila K (Laila el Khalifi) on marokkolaiset sukujuuret omaava ruotsalainen danceartisti joka vaikutti ensin Rob'n'Razin kanssa ja myöhemmin sooloartistina. Leila K oli aktiivisen levytysuransa aikana varsin persoonallinen tapaus; hänellä oli maine nopeana ja virheettömänä studiotyöskentelijänä, ongelmana oli saada hänet ensin studioon ja laulukelpoisessa kunnossa. 

Kahden kohtuullisen hyvin Euroopassa menestyneen sooloalbumin jälkeen Leila K katosi julkisuudesta  ja hän on elänyt viime vuodet Ruotsissa kaduilla kodittomana kerjäläisenä.    

Manic Panic sisälsi monta meilläkin paljon soittoa saanutta hittiä kuten Electric ja C'Mon Now, mutta Cue Club ei muistuta kumpaakaan näistä. Kun katsoo tekijätietoja syykin on varsin selvä, tarttuvat hittibiisit levylle ovat tehneet Ruotsin 90-luvun kovimmat tuottajavelhot eli Denniz Pop ja Max Martin. Cue Clubista vastaavat Zenpire vs Mohawk joiden hittikynä tuottajina on ollut paljon edellämainittuja tylsempi.

Cue Club on kappaleena jonkinmoinen hektinen trippi. Leila K:n turboahdetut räpit ylistävät huumehista partyelämää ja hetkittäin fiilistelevä mutta enimmäkseen hieman härö musiikkitausta ovat hieman sekamelskainen yhdistelmä. Kappale kyllä kulkee kovaa mutta siitä on vaikea saada otetta. Tarttuvuutta ja melodioita jää kaipaamaan tai vaihtoehtoisesti mielenkiintoisempia rytmillisiä ratkaisuja. Räppäri Al Agamin lyhyt väliriimittely tuo hieman vaihtelua mutta kappaleen tasoa se ei riitä nostamaan. Kappaleen parasta antia on Leila K:n aina yhtä persoonallisen kuuloinen laulu, mutta sen ympärille ei vain ole saatu rakennettua hyvää kuorrutusta.

Tämän maanantain sattuman sanelema on siis hyvä esimerkki musiikillisesta maanantaikappaleesta. Cue Club ei ole huono biisi sanan pahimmassa merkityksessä, sen yli ei välttämättä hyppää satunnaiskuuntelussa mutta jos sen tekee ei toisaalta tunne menettäneensä mitään.

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti