tiistai 5. lokakuuta 2010

Josefin Nilsson - Leave It To Love

Artisti: Josefin Nilsson
Kappale: Leave It To Love (1993)
Albumi: Shapes
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "The gift of knowing must come from above."

Josefin Nilsson sai ensimmäiselle englanninkieliselle Shapes -albumilleen todella kovat taustavoimat. Abbasta tutut Benny Andersson ja Björn Ulvaeus vastasivat säveltämisestä ja sanoittamisesta Bennyn toimiessa tuottajana. Myös jo Abban ajoilta tutut sessiomuusikot eli kitaristi Lasse Wellander ja basisti Ruther Gunnarson olivat mukana levyllä. Hyvistä aineksista huolimatta levyn kaupallinen menestys jäi vain kohtalaiseksi mutta se ei tarkoita että levy olisi ollut huono. Itselle kuten monelle muullekin Abbafanille levy ei ole vain kuriositeetti vaan yksi suosikkialbumeista.

Yksi hyvän tuottajan ominaisuus on saada artisti kuulostamaan niin hyvältä kuin mahdollista. Josefin Nilsson käy hyvästä esimerkistä sillä Benny sai hänestä enemmän kuin irti kuin kukaan muu on saanut hänestä myöhemmin näihin päiviin mennessä. Vaikka kuinka kuuntelisi Josefinin myöhäisempää tuotantoa sooloartistina tai Ainbusk Singersien jäsenenä, niin jotakin sieltä jää uupumaan. Energiaa mitä Shapes levyllä kuulee hänestä ei myöhemmin enää löydy.

Leave It To Love olisi kappaleena ollut kuin kotonaan 90-luvun alkupuoliskon Euroviisuissa. Kappaleessa on jotakin hieman höpsöä ja naiivia varsin makealla sokerikuorrutuksella. Vain loppunostatus jää puuttumaan. B&B parijaljakon pitkän musiikkiuran sävellyksistä Leave It To Love ei ole parhaimmasta päästä, mutta keskimääräisen tason ollessa korkealla se ei vielä automaattisesti tarkoita surkeaa. Siinä ei vain ole niitä samoja kuokkuja kuin monissa muissa heidän klassikoiksi nousseissa tuotoksissaan. Kappale ei tartu kuulijaan kiinni niin että seuraavanakin päivänä huomaisi viheltelevänsä melodiaa tai hyräilevänsä kertosäettä. 

Josefin Nilsson tekee kappaleessa erinomaisen laulusuorituksen. Hänen laulunsa kulkee kappaleen päällä kuin hän yrittäisi pysyä mekaamisen härän selässä joka yrittää parhaansa mukaan heittää hänet selästä. Mutta Josefin pysyy ohjaksissa koko kappaleen keston ajan. Muuten kappale on vauhdikkuudestaan huolimatta vain pikkukivaa schlageria ja yksi levynsä heikoimpia biisejä. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti