perjantai 1. lokakuuta 2010

Son of a Plumber - Burned out Heart

Artisti: Son of a Plumber
Kappale: Burned out Heart (2005)
Albumi: Son of a Plumber
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I got burned out heart but I deal with it the best I can."

Son of a Plumber projekti sai alkunsa kun Roxetten ollessa tauolla Per Gessle osteli digitaalisessa muodossa monia vanhoja suosikkialbumeitaan ja ihastui uudestaan eritoten 60- ja 70-lukujen taitteen klassikoihin. Inspiroituneena Gessle kasasi ympärilleen joukon vanhoja tuttuja musiikkokavereitaan ja rento sekä retrohenkinen Son of a Plumber kokoonpano ja albumi syntyivät.

Kuten jo johdantokappaleesta voikin arvata Burned out Heart kuulostaa aikamatkalta jonnekin 40 vuoden taakse. Kuten monissa uusretroissa kappaleissa vain siistimpi tuotanto paljastaa uudemman alkuperän. Kappale alkaa melankolisella introlla jossa Gessle laulaa valittaen rakkauselämän päämäärättömyydestä silloin kun se on vain epäonnistumisten jono. Pian kuitenkin mukaan tuodaan hiljalleen muitakin elementtejä, mutta maltilla. Vähän ennen puoliväliä voimataso kasvaa selkeästi ja kappale alkaa hetkeksi jopa rokkaamaan. Sitten on taas aika rauhoittaa menoa varsin retron melodiakulun kautta joka toistuu pitkin kappaletta. Helena Josefsson laulaa vuorotellen valitushuutoa ja kaunista la-la-laata. 

Gessle on aina osannut rakentaa kappaleisiinsa sopivia sointuvaihteluita sekä pieniä ja suurempiakin koukkuja. Burned out Heart on sympaattisena ja tietynlaisena retropastissina kappaleena ehkä kuitenkin enemmän pikkukiva -kategoriaan kuuluva kuin täsmäosuma hittihermoon. Kaikki osa-aluueet ovat kuitenkin hyvin tehtyjä ja kokonaisuuskin ylittää osiensa summan. Burned out Heart on hieman apeiden ja hämyisten mielentilojen kappale, Se sopii hyvin harmaisiin päiviin sillä se on tumma pilvi kultareunuksella.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti