sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Mark Morrison - Crazy

Artisti: Mark Morrison
Kappale: Crazy (1995)
Albumi: The Greatest Hits of the Nineties
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Everybody crazy trippin' on me."

Hieman hulluutta sunnuntaipäivään lupaa Mark Morrison kappaleen nimessä, mutta nimi ei aina ole enne. Mark Morrison nautti artistina menestyspiikistä vuosina 95-96 kun ensin Crazy  ja sitä seurannut single olivat pikkuhittejä mutta sitten Return of the Mack räjäytti pankin. Single oli UK ykkönen sekä miljoonamyyjä myös rapakon takana. Tämän jälkeen päivän sattuman sanelema julkaistiin uudestaan top10 UK paikan arvoisesti. Joskus kannattaa yrittää uudestaan. Tämän jälkeen Mark Morrison oli enemmän otsikoissa moninaisten rötösten vuoksi ja musiikkiura hiipui vaikka onkin jatkunut näihin päiviin saakka.

Mark Morrisonin lauluääni tuo mieleen Bobby Brownin, jälkimmäisen kuulostaessa ehkä kuitenkin hivenen vivahteikkaammalta. Crazyn suurin heikkous onkin Mark Morrisonin suullinen ulosanti jonka varaan tämä new jack swing mausteinen R&B kappale on rakennettu. Morrison kuulostaa monotoniselta ja jopa hieman robottimaiselta eikä pirtsakan kuuloinen naislaulaja lausu kuin sanan siellä ja toisen täällä. Pientä plussaa on sentään annettava varsin potkivalle bassolle.

Ehkä en ole parasta kohderyhmää tälle kappaleelle, mutta siinä ei vain ole tarpeeksi tarttuvuutta tai hyvää meininkiä. Eikä kyse ole vain kappaleen tyylisuunnasta, sillä tällä tyylillä tehtiin samaan aikaan musiikkia paljon paremminkin tuloksin. Ehkä pieni annos huumoria liiallista jäykkyyttä poistamaan tai joku toinen artisti tuomassa vaihtelua olisi voinut tehdä lopputuloksesta paremman. Jos käteen ei jää muuta hyvää kuin muutaman sanan lausuva naislaulaja ja potkiva biitti niin silloin lenkki jää liian heikoksi. Sorry Mark, not crazy enough.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti