perjantai 15. lokakuuta 2010

The Prodigy - No Good (Start the Dance)

Artisti: The Prodigy
Kappale: No Good (Start the Dance) (1994)
Albumi: Music for the Jilted Generation
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Don't need no one, that's no good for me."

The Prodigy on monella tapaa varsin erikoislaatuinen yhtye. Bändin ura on kestänyt jo 20 vuoden ajan mikä on (hard)danceyhtyeelle paljon. He ovat myös onnistuneet saamaan faneja yli genrerajojen; jos jotalkin rokkarilta tai hevarilta kysyy mitä konemusiikkia he kuuntelevat tai kuuntelisivat jos olisi pakko niin useimmiten vastaus kuuluisi: "No Prodigya varmaan." Prodigylla on myös kovan livebändin maine, mikä sekään ei ole heidän genressään kovin yleistä.

No Good käyttää vokaalisamplea Kelly Charlesin kappaleesta You're No Good For Me. Tuon pätkän lisäksi kappaleessa ei muuta sanoitusta sisälläkään, "Come on, who can, can hear the bassdrum?" -huudon lisäksi. (Käsi ylös kuka on lyriikoista lukematta ymmärtänyt mitä tuossa kohden on laulettu.) Tämä ei haittaa, sillä kukaan tuskin Prodigya sanoitusten vuoksi kuunteleekaan.

No Good sisältää Prodigylle tyypilliset tanssittavat breakbeatit ja kappaleessa on vielä myös hieman vanhempien raveaikojen soundia. Vaikka albumiversiolla on mittaa 6:17, se ei tunnu niin pitkältä. Tämä on hyvä saavutus kun ottaa huomioon kuinka suuri osa kappaleesta on samojen looppien toistoa. En tiedä miten mutta jotenkin Prodigylla on aina ollut kyky saada toistolla aikaan energiaa kappaleisiinsa.

No Good onkin hyvin energinen kappale alusta loppuun. Siinä on myös kaikki niskasta kiinni ottavan ja tanssilattialle vaikka väkisin raahaavaan dancebiisin elementit. Se on kappale jonka kuuleminen vie ainakin allekirjoittanen väkisin tanssilattialle. No Good on Prodigyn parhaimpia kappaleita ja yksi klassikoista joista heidät tullaan aina parhaiten tuntemaan. 

Arvosana: 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti