lauantai 2. lokakuuta 2010

Sarah Connor- Where Do You Go From Here

Artisti: Sarah Connor
Kappale: Where Do You Go From Here (2001)
Albumi: Green Eyed Soul
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Uuuh baby, treat me like a lover."

Sarah Connor muistettaneen Suomessa lähinnä paljon radiosoittoa vuonna 2002 saaneesta From Sarah With Love hitistä. Niinpä meidän näkökulmastamme onkin hieman yllättävää tietää että Sarah Connor on luonut varsin menestyksekkään uran tuon kappaleen lisäksi. Hänellä on mm. ainoa artisti joka on saanut Saksan singlelistalle neljä peräkkäistä ykkössingleä ja hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta.

Päivän sattuman sanelema on samalta Green Eyed Soul -albumilta miltä tuo edellämainittu From Sarah With Love hittikin oli. Monelle pelkästään sen perusteella albumin ostaneelle lieneekin ollut yllätys että levyllä ei ollut ainoatakaan toista samantyyppistä biisiä. Muu albumi koostui erityyppisistä R&B biiseistä, jotka tyylillisesti olivat jo 2002 ehkä liikaa kalleellaan vuosituhannen vaihdetta edeltäneisiin soundeihin. Where Do You Go From Here on hyvä esimerkki tästä. Kappale on soundiratkaisuiltaan hyvin samanlainen kuin esimerkiksi If You Had My Love (Jennifer Lopez) tai If I Told You That (Whitney Houston & George Michael). 

Kappaleessa Sarah laulaa rakkauden perään eikä hän laulakaan ollenkaan hassummin. Sarahin laulu on kappaleen vahvin elementti sillä hän laulaa sopivan sensuellisti tarinan jossa nainen on kohdannut lupaavan rakkauden mutta mies empii. Kuten aiemmin jo mainitsin kappaleen soundiratkaisut eivät julkaisuvuonna olleet enää aivan tuoreimpia mahdollisia, mutta lähes kymmenen vuotta myöhemmin moisilla asioilla ei enää ole väliä. Kun aikaa kuluu juuri tuo kymmenisen vuotta kappaleet alkavat saada nostalgian lisäarvoa tai sitten menettävät sitä kun pohjana ei olekaan ollut mitään aikaa kestävää. 

Where Do You Go From Here ei ehkä albumin rivibiisinä omaa mitään klassikon lisäarvoa eikä se ole mikään tuntemattomaksi jäänyt helmikään. Mutta sen toteuksessa on jotakin hyvin erityistä siinä mielessä että siihen on kasattu oman aikansa R&B hittikaavan kaikki elementit hyvinkin stereotyyppisesti. Siksipä kappaleen kuuntelu viekin mielen vuosiin 1997-2002 vaikkei olisi sitä silloin kuunnellutkaan. Itselle nostalgiaan taipuvaisena ihmisenä tällainen hieman alle neljän minuutin aikamatka antaa kappaleelle pientä lisäarvoa vaikken silloin tai ehkä nytkään ollut tämän R&B poptyylin ystävä. Jollekin toiselle tämä kappale on varmasti juuri sitä mitä soundilääkäri ei ikinä määräisi.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti