perjantai 29. lokakuuta 2010

Baccara - Gimme More

Artisti: Baccara
Kappale: Gimme More (1977)
Albumi: Yes Sir, I Can Boogie
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Come on girl with you sexy sway and disco party."

Naisduo Baccara oli yksi 70-luvun lopun discobuumin suurista menestyjistä. Suomessakin he oli olivat ensimmäinen ulkomainen yhtye joka möi yli platinalevyyn oikeuttavan määrän ja heidän debyyttialbuminsa on yhä kuudenneksi eniten myyty ulkomainen albumi. Baccaramanian ollessa kovimmillaan meilläkin levytettiin kokonaisia levyllisiä pelkkiä suomenkielisiä baccaraversiointeja. Baccara nimi tulee baccara ruusuista jotka olivatkin näkyvissä esimerkiksi levykansissa ja puvuissa.

Gimme More ei ole varsinaisesti mitään syvällisten sanoitusten juhlaa. Aloituslauseen jälkeen kappaleessa toistetaan vain kertosäettä loppuun asti. Ratkaisu on siinä mielessä toimiva että Maria Mendiola ja Mayte Mateos eivät ole maailman parhaita mitä englannin ääntämiseen tulee ja vahva aksentti on jatkuvasti kuultavissa. Toisaalta onhan heidän hieman ontuvahko ääntämyksensä parhaimmillaan varsin hauskaa kuultavaa. Gimme Moressakin kuuluva more sanan taipuminen muotoon "muar" on vain plussaa. Keskimäärin Gimme Moren sanat ovat kuitenkin leideille helppoja lausuttavia, tai ainakin kertosäe on.

Jos Baccaran ensilevyltä pitäisi valita levyn keskivertotyyliä parhaiten edustava biisi se varmaankin olisi juuri Gimme More. Se on tyylipuhdasta baccaradiscoa: viulukoneet ovat kovassa käytössä, neidit laulavat omalla sensuellilla tyylillään ja keinuvat discotahdit kulkevat alusta loppuun. Urut ovat mukava lisämauste. Hauskasta kappaleen aloittavasta lausahduksesta huolimatta tästä kuitenkin puuttuu se huumorin pilkahdus joka esimerkiksi Yes Sir, I Can Boogiesta tai Sorry I'm a Ladysta löytyy. Kyseessä on kuitenkin varsin viihdyttävä discoralli jolla oman sisäisen Travoltansa voida saada houkuteltua esiin. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti