torstai 23. syyskuuta 2010

Earth, Wind & Fire - Sunday Morning

Artisti: Earth, Wind & Fire
Kappale: Sunday Morning (1993)
Albumi: The Dutch Collection
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Ooh, sunday morning." 

Tällä kertaa sattuma erehtyi hieman viikonpäivästä, mutta sattuman ollessa kyseessä joudumme vain toteamaan että sellainen se sattuma on. Ehkä olisikin  vain ennalta-arvattavaa ja tylsää jos maanantaina arvosteltaisiin Manic Monday, lauantaisin Saturday Night ja niin edelleen.

EWF on tehnyt kunnioitettavan, yli 40-vuotisen uran jolle on mahtunut monenlaista tyylillistä ja menestyksellistä aikakautta. Tämänpäiväinen kappale Sunday Morning sijoittuu yhtyeen hieman myöhemmälle taipaleelle, Sunday Morning oli ensisingle vuonna 1993 julkaistulta Millennium -albumilta. 

Sunday Morning on julkaisuvuodestaan huolimatta hyvin tunnistettavaa ja jopa perinnetietoista EWF soundia. Niin torvi- kuin rytmisektiokin kuulostavat svengaavilta kuten myös aurinkoinen laulu. Vain hieman "siistimpi" tuotanto paljastaa ettei kyse ole bändin kultakauden biisistä. Tosin oikeastaan vain koskettimet ja hienoinen digitaalinen kylmyys erottuvat hieman selkeämmin vanhempaan tuotantoon verrattuna.

Kappale on ylistys aurinkoisille ja rakkaudentäyttämille sunnuntaiaamuille jotka on jaettu jonkun erityisen ihmisen kanssa. Ja tämän mielikuvan välittämisessä onnistutaankin hyvin. Maurice Whiten aina yhtä tunnistettava ääni vie kuulijan läpi muistojen sunnuntaiaamusta toiseen omalla pehmeällä mutta energisellä tyylillään. Aivan parasta EWF:ea tämä ei ehkä ole, mutta bändi on selvästi osannut Sunday Morningin tapauksessa pelata vahvuuksillaan ja se viekin pitkälle. Taidanpa tietää minkä kappaleen poimin soimaan kun koittaa seuraava auringonpaisteinen sunnuntaiaamu..

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti