perjantai 24. syyskuuta 2010

Ace of Base - Travel To Romantis (Love To Infinity Radio Remix)

Artisti: Ace of Base
Kappale: Travel To Romantis (Love To Infinity Radio Remix) (1998)
Albumi: Cruel Summer
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I travel to romantis, everytime I think of you."

Tämänpäiväinen sattuman sanelema on kaksi kertaa kaksi: se on blogin toinen kerta kun sama artisti saa toisen biisin ja se on myös toinen remix. Albumikin voisi olla sama kuin ensimmäisessä Ace of Base poiminnassa mutta ei aivan. Flowers albumi julkaistiin Euroopassa 1998, mutta Arista joka edusti Ace of Basea Amerikassa halusi muokata levyn enemmän amerikkalaistyyliseksi. Niinpä lähes kaikkia kappaleita muokattin ja yksi lisättiin. Mutta loppujen lopuksi paremmin kaupaksi olisi käynyt ruotsalaistyylinen musiikki ruotsalaisbändiltä eikä liikaa amerikkalaistettu, sillä sitä oli tarjolla rapakon takana jo omastakin takaa. 

Travel To Romantis on varsin tekijänsä näköinen biisi; Jonas Berggren oli tämän kappaleen kohdalta pääasiallisessa sävellysvastuussa eikä remix muuta alkuperäisversiota kovin radikaalisti. 1998 Jonas sävelsi mieluiten juuri tällaisia iloisia dancekappaleita, osa jopa hieman hassuttelun puolelle asti meneviä. Flowers levyn aikaan aiemmin päälauluvastuussa ollut Linn Beggrenin halusi taka-alalle joten hänen siskonsa Jenny Berggren sai enemmän lauluvastuuta. Tämän kappaleen kohdalla työnjako olisi joka tapauksessa saattanut olla sama, Jenny oli siskoksista se jonka ääni paremmin sopi iloisiin kappaleisiin. 

Kuten nimikin antaa jo ymmärtää, Travel To Romantis on rakkauslaulu. Siinä päähenkilö uppoutuu mietteisiinsä kesken työpäivän ajatellen rakastaan. Mielessä pyörivät aurinkoiset hiekkarannat joissa kirmatataan yhdessä auringonlaskuun asti. Näissä haaveissa pyöritään kappaleen loppuun asti eikä ehditä siihen vaiheeseen asti kun töissä pomo tulee koputtelemaan olkapäälle ja rikkoo päiväunelmoinnin.

Vaikka remix jääkin kakkoseksi alkuperäiselle, onneksi kappaletta ei ole muutettu tunnistamattomaksi. Aurinko ja tanssittavuus ovat yhä tallella. Mutta silti tämänpäiväisen kappaleen opetus on: "If it ain't broke, don't fix it."     

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti