lauantai 11. syyskuuta 2010

Indica - Scarlett

Artisti: Indica
Kappale: Scarlett (2004)
Albumi: Pahinta tänään - kokoelma
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Scarlett jää pihaan katsomaan."

Sattuma on satunnaista ja blogin ensi kertaa kahdesti edustetuksi tullut artisti/bändi sai kunnian olla Indica. Todennäköisyydet eivät olleet Indican puolella, sillä blogaajalla on heidän tuotantoaan vain yhden kokoelmalevyn verran. Jos edellinen poiminta oli kokoelman uusi raita niin tämänkertainen on toisesta ääripäästä eli Indican ensisingle Scarlett.

Sanoja kuunnellssa hyvin pian käy selväksi että laulun Scarlett on Tuulen viemää -elokuvan Scarlett O'Hara ja Rhett saman elokuvan Rhett Butler. Laulun päähahmo vertaa omaa romanssiaan Tuulen viemääseen ja sen tapahtumiin. Mutta toisin kuin ihmiset ovat vuosikymmeniä nyyhkineet ja myötäeläneet elokuvan päähahmojen kohtaloita ei laulun päähenkilön kohtalon vuoksi kukaan pudota kyyneltäkään. Niinhän se yleensä onkin että kaikki on suurempaa elokuvissa kuin tavallisen tallaajan elämässä.

Scarlett on keskitempoinen poprockbiisi, jossa on ehkä hieman enemmän kuultavissa perinteisiä suomirock -elementtejä kuin myöhemmillä singleillä. Varsinkin koskettimet ja rummut voisivat hyvin olla jostakin Zen Cafen biisistä. Se ei ole hyvä eikä huono asia kun muu kuorrutus on onneksi erilaista eikä kappale mene itsesääli-ironia-patetian puolelle. Jonsun vokaalit ovat Indican suurin vahvuus tässäkin kappaleessa kertosäkeen ollessa ok tasoa. Toki biisi voisi olla koukuttavampikin tai sisältää hieman enemmän vaihtelua. Mutta kyllä näillä sympaattisilla elementeillä jäädään selkeästi plussan puolelle.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti