torstai 9. syyskuuta 2010

George Baker Selection - Una Paloma Blanca

Artisti: George Baker Selection
Kappale: Una Paloma Blanca (1975)
Albumi: Millennium 40 Hits 1975-1979
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Una paloma blanca, I'm just a bird in the sky."

Löysähkön tulkinnan mukaan voimme katsoa tämänpäiväisen sattuman saneleman kappaleen jatkavan viikon epävirallista artistien murroskausibiisit -teemaa. Olihan Una Paloma Blanca hollantilaisen George Baker Selectionin toinen iso hitti ja 1975 edellisestä suurhitistä (Little Green Bag) oli kulunut jo yli viisi vuotta.

Perimätiedon (äitini) mukaan Una Paloma Blancan ollessa hitti Suomessa sitä oli tapana laulella ilkikurisesti "Uunolla palo mankka..". Kuten suurimmasta osasta sen ajan hiteistä tästäkin tehtiin suomiversio, mutta niiden käsittelyn jätän eräälle toiselle kotimaiselle blogille. 

Paloma Blanca on hyvin iloluontoinen kappale ensimmäisistä keinuvista tahdeista lähtien. Sen kuuleminen voi pilata vain pahimman ärripurrin päivän, mutta muille se on tuulahdus ajalta jolloin osattiin tehdä oikeasti iloista musiikkia. Mies- ja naislaulajan vuorottelu sekä heidän tapansa laulaa ja artikuloida sopii kappaleeseen oikein hyvin. Myös linnunlaulun mieleen mieleen tuova huiluttelu on kuin tehty tähän biisiin. Paloma blanca tarkoittaakin valkeaa kyyhkystä.

Kokonaisuutena Paloma Blanca on aseistariisuvan hilpeä ja harmiton kappale josta ei voi olla pitämättä. Ilman parempaa tietoa se kuulostaa kappaleelta joka olisi kuin stereotyyppimalli yhden hitin ihme -bändin hittibiisistä, mutta totuushan on toinen; George Baker Selectionilla oli kaksi hittiä!
Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti