lauantai 25. syyskuuta 2010

Teena Marie - I Need Your Lovin'

Artisti: Teena Marie
Kappale: I Need Your Lovin' (1980)
Albumi: Pure Disco
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I need your lovin', and that's the bottom line."

Klassista r&b discoa lauantai-illan huumaan, mikäpä siinä.   Teena Marie sai oppinsa funk-legenda Rick Jamesilta vaikka sitä ei välttämättä tämän päivän kappaleesta voikaan helposti kuulla. Ensimmäisen levyn jälkeen Teena Marie on itse säveltänyt ja sanoittunut lähes koko tuotantonsa. Teena Marien ääntä voisi luulla tummempi-ihoisen laulajan ääneksi. Teenan veressä onkin cocktail italialaista, portugalilaista, irlantilaista ja amerikan intiaanin perintöä Teenan ura on jatkunut tähän päivään asti hyvin tasaisena ilman suurempia nousu ja laskukausia mikä on hyvä saavutus suhdanneherkässä R&B -genressä.

I Need Your Lovin' on äänimaailmaltaan varsin samanalainen kuin samana vuonna ilmestynyt Michael Jacksonin Off The Wall -albumi. Off The Wallin ollessa klassikkoalbumi tätä vertausta voidaan pitää myöteisenä. Kappale on kultaisen discoaikakauden viimeisiä henkäyksiä ennen kuin 80-luku toi lopullisesti elektronisemmat tuulet tullessaan tanssimusiikkiin. Läsnä on hienoinen surumielisyys joka tuntui hiipivän näihin 80-luvun alun discokappaleisiin kuin itsestään.

I Need Your Lovin' on hyvin toimiva discobiisi, siinä ei ole yhtään varsinaista heikkoa osa-aluetta. Valitettavasti myös ehkä se aivan paras kuuntelukertoja kasvattava koukku jää puuttumaan. Kappaleessa on kuitenkin tarpeeksi tanssijalkaa kutittelevia elementtejä, se groovaa juuri sopivaan tahtiin. Se ei ole soidessaan illan kohokohta muttei myöskään tanssilattian tyhjentäjä. Jos minulta kysyttäisiin tanssisinko tätä vai en niin vastaus olisi kyllä ja siksi I Need Your Lovin' on hieman keskivertoa parempi kappale lajissaan. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti