tiistai 7. syyskuuta 2010

Kylie Minogue - Spinning Around

Artisti: Kylie Minogue
Kappale: Spinning Around (2000)
Albumi: Light Years
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I'm spinning around, move out of my way.

Random play tuskin pitää linjaansa viikon loppuun asti mutta kuten edellinenkin sattuman sanelema, tämäkin kappale oli artistilleen uuden ajan alku. 90-luvun loppua kohden Kylien ura oli painumassa tasaista alamäkeä kohti unohdusta kun uusi vakavampi ja aikuisempi linja ei uponnut yleisöön entiseen malliin. Mutta onnekseen Kyliessa oli tarpeeksi pelinaista tunnustamaan tosiasiat ja palaamaan siihen popprinsessan rooliin jossa hän on parhaimmillaan.

Vuosituhanneen vaihteessa oli muodikasta poimia tanssimusiikkiin suoria tai epäsuoria vaikutteita 70-luvun discosoundeista. Spinning Around rakentuu tämänkaltaisten elementtien varaan vaikka ei monien aikalaishittien (Crying at the Discotheque, Groovejet, Lady) lailla sisälläkään suoraa samplea jostakin discoklassikosta. Musiikkivideon kuuluisat kullanväriset hotpantsit sen sijaan tulivat omanlaisikseen klassikoiksi. Kappaleen discopoljento sykkii iloisesti ja tanssittavasti ja Kylie on vokaaleissa oma hauska ja sensuelli itsensä.

Hitti syntyy kun oikeat ainekset julkaistaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja ajan hammasta kestävä klassikko vaatiikin sitten jo hieman enemmän. Spinning Around ei ehkä ole Kylien repertuaarin "se" biisi, mutta uran kannalta yksi tärkeimmistä. Ja taatusti kappale joka livenä alkaessaan soida saa reaktion aikaan yleisössä. Vuonna 2000 Kylie tunnusti tosiasiat, alkoi tekemään taas sitä mitä häneltä eniten odotettiin ja Spinning Around oli ensimmäinen todiste siitä että niin asiat pyörivät parhaiten.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti