perjantai 3. syyskuuta 2010

Indica - Valokeilojen vampyyri

Artisti: Indica
Kappale: Valokeilojen vampyyri
Albumi: Pahinta tänään -kokoelma (2009)
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Vain hetken aikaa, sinä tahdoit nuoruuden taikaa; vaatteet päältäni pois." 

Kokoelmalevyihin lisätään yleensä menekin edistämiseksi muutama uusi biisi, b-puolia tai liveversioita hiteistä. Joskus näistä saattaa muodostua yhtä suuria hittejä kuin kokoelman vanhemmat hitit olivat ja joskus ne ovat ylijäämäbiisejä jotka saadaan näin kätevästi hyödynnettyä. Valittevasti tämä Indican Pahinta tänään -kokoelman avausraita on esimerkki jälkimmäisestä.

Indica erottuu kotimaisten naisrockbändien joukosta keulahahmonsa Jonsun persoonallisuuden ansiosta sekä sopivasti annosteltujen keijukaisfantasiaelementtien vuoksi. Viulun käyttö voidaan myös laskea vahvuudeksi. Indican biiseihin on myös yleensä lisätty riittävä annos suomalaisiin vetoavaa melankoliaa ja näillä elementeillä heidän hittinsä ovat syntyneet.

Valokeilojen vampyyri starttaa moottorin äänellä ja sitten yy kaa koo nee -tyylisen alun jälkeen jatkuu keskitempoisena reippaana poprockrallina. Kappaleen ongelma on edellä mainittujen Indicalle ominaisten parhaiden elementtien puute.  Läsnä ei ole jousia, koskettimet jäävät taustalle ja Jonsunkin laulusuoritus on vain keskitasoa. Kappale on perusrockralli ilman mitään suurempia koukuttavia piirteitä. Toisaalta myös mitään ärsyttävää siitä on vaikea löytää. Tämä olisi täydellisessä maailmassa voinut olla se "tosi tarttuva täytebiisi", mutta valitettavasti tämä ei "jää päähäni soimaan".

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti