keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Jim Gilstrap - Swing Your Daddy

Artisti: Jim Gilstrap
Kappale: Swing Your Daddy
Albumi: 20th Century Hits For a New Millennium: 40 Hits 1975-1979 (1975)
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "You got his love Jones out of control."

Satunnaiset poiminnat kokoelmilta ovat random play kuuntelun suola. Usein kokoelmat jäävät herkästi pölyttymään levyhyllyyn tai niistä kuuntelee vain niitä muutamaa biisiä joidenka vuoksi ne on ostanut. Sitten kun tulee kuuluviin jotakin mistä ei ensi tahdeista osaa sanoa mistä on kyse, korvat herkistyvät kuuntelemaan ja edessä on joko posiitivinen yllätys tai pettymys. 

Jim Gilstrap on tehnyt uran varsin menestyneenä sessiomusiikkona, mutta Swing Your Daddy on hänen soolotuotantonsa suurin hittibiisi. Swing You Daddy on varsin hyväntuulista  pop-soulia. Gilstrap laulaa kevyesti ja hyvin 60-lukumaisesti mistäpäs muusta kuin rakkaudesta. Tunteiden vuoristoradan huipulla on helppo kuulostaa huolettomalta. Taustan letkeä taputussoundi luo menevää tunnelmaa. Koko kappale keinuu samaa poljentoa alun urkuintroa lukuunottamatta ja ehkä jotakin vaihtelua olisi kaivattu.

Letkeälle ja hyväntuuliselle soulille on aina sijansa, mutta tämäkin on tehty paremmin monen monta kertaa. Toki paljon huonomminkin. Kun haluaa jotakin kevyttä, hyväntuulista ja huoletonta, ei Swing Your Daddy ole ollenkaan huonompi valinta.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti