tiistai 31. elokuuta 2010

Heart - Sweet Darlin' (live)

Artisti: Heart
Kappale: Sweet Darlin' (live)
Albumi: Greatest Hits Live (1980)
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "High on the wind I was feeling my sweet darlin' cry."

Heart on yksi naisrockin historian kulmakivistä ja sisarukset Ann ja Nancy Wilson sen tunnetuimpia sisaruspareja. Kuten pitkäikäisten rockbändien kohdalla yleensäkin, ura voidaan jokaa moniin eri kausiin ja bändin miehistönvaihdoksista saisi oman bloginsa, mutta emme mene siihen nyt.

Liveversiot  ovat minulle yleensä hieman vaikeita. Lukuunottamatta joitakin historian parhaita live-esityksiä, tallenteen kautta on vaikea saada sitä samaa läsnäolon tuntua mitä konsertissa on. Mutta Sweet Darlin' on kappale joka toimii livetallenteenakin. Muitakin Heartin livebiisejä kuulleena voin sanoa sen olevan bändin ansiota. Vahva läsnäolo ja heittäytyminen kuuluvat läpi niin c-kasetilta, vinyyliltä, cd-levyltä kuin ämppäreistäkin silloin kun se on aitoa.

Sweet Darlin itsessään on rockslovari joka kuulostaa hyvin paljon oman aikansa tuotteelta. Mutta toisaalta vain pienellä sovituksen muutoksella tämä voisi olla yksi Heartin kasaripömpöösirockkauden hiteistä. Biisi on toteutuksellaan sopivan riisuttu mikä toimii myös hyvin tässä liveversiossa. Piano hallitsee alun äänimaailmaa antaen kuitenkin tilaa Ann Wilsonin äänelle ja hiljalleen kappale kasvaa suuremmaksi muiden soitinten tullessa mukaan. Koko aikana kuitenkin vain laulaja saa hieman tilaa revitellä, muiden elementtien pysyessä hillittyinä. Tämä on monessa muussakin kappaleessa hyväksi havaittu tehokeino jossa suuri kuulostaa vieläkin suuremmalta kun kaikki muu ympärillä on pientä.

Sweet Darlin ei ole maailmoja mullistava kappale, mutta se on sympaattinen ja  ehkä jopa liveversiona omaa pientä lisäarvoaan ansaitseva. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti