lauantai 30. lokakuuta 2010

Waldo's People - Disconnected

Artisti: Waldo's People
Kappale: Disconnected (2000)
Albumi: No-Man's-Land
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I'm disconnected 'cos I'm not respected."

90-luvun danceyhtyeillä oli usein joku kikka tai imago jolla erottua joukosta. Ehkä kyseessä oli joku keksitty mielikuvitushahmo keulakuvana (Captain Jack), teema (seksi, huumori, ylisöpöily) tai sitten joku musiikillinen elementti mausteena (jamaika-aksentti, kansanmusiikki jne). Kun eurodance löi läpi 90-luvulla niin luonnollisesti kotimaisia vastineita alkoi syntyä tiheään. 

Waldo (Marko Reijonen) oli aluksi sooloartisti jonka ensimmäiset tv-esiintymiset näin 2010 katseltuna ovat hivenen myötähäpeää aiheuttavia. Mutta jatkossa onneksi oli luvassa parempaa kun 1998 Waldo's People -nimen saanut kokoonpano julkaisi jo huomattavasti laadukkaampaa tavaraa. Mukaan tulivat räväkät sähkökitarasoundit ja kaikkein paksuin jamaika-aksentti jätettiin pois. Vuonna 2008 paluun tehnyt yhtye pääsi 2009 edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuun kohtalaisin tuloksin vaikka finaalissa käteen jäikin vain viimeinen sija.  

Disconnected on musiikillisesti varsin kirjava biisi. Siinä on rouheata sähkökitaraa, niin mies- kuin naislauluakin ja kappale keinuu dancereggae soundien tahdissa. Sanoitukset ovat aggressiiviset mikä on hieman ristiriidassa juuri edellämainittujen reggaesoundien kanssa. Kyseessä on hyvin kertosäepainotteinen kappale mikä tosin ei ole dancemusiikissa poikkeavaa. Waldon danceräpit toimivat mukavasti ja molemmat naisvokalistit hoitavat tehtävänsä kunnialla. 

Vuonna 2000 Disconnected ja koko levy olivat ehkä hieman myöhässä junasta. Musiikkitrendien muutos tapahtui varsin nopeaan vuosituhannen vaihteessa ja eurodance katosi listoilta. Nyt kun levy on jo kymmenen vuotta vanha asialla ei tietenkään ole musiikin hyvyyden tai huonouden kannalta merkitystä. Disconnected on dancemusiikkia jota kuuntelee mielellään ja sekametelisoppamainen toteutus on ajan kanssa tehnyt siitä mielenkiintoisen kuunnella. Vain paras koukku jää puuttumaan ja kertosäkeen lisäksi kappaleeseessa saisi olla muutakin hyvää.      

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti