lauantai 12. maaliskuuta 2011

Linda Sundblad - Back in Time

Artisti: Linda Sundblad
Kappale: Back in Time (2006)
Albumi: Oh My God!
Mieleenjäävin lause: "But I found a baby, a baby who loves me."

Linda Sundblad jätti koulun kesken 15-vuotiaana liittyäkseen silloin suhteellisen tuntemattoman Lambretta -bändin laulajaksi. Lambretta löi kotimaassaan Ruotsissa läpi debyyttialbumillaan vuonna 1999 ja 2002 julkaistiin Lambrettan kaupallisesti menestyksekkäimmäksi jäänyt bändin omaa nimeä kantanut albumi jolta lohkaistiin meilläkin radiosoittoa saanut single Bimbo. Lambretta pisti pillit pussiin vaisummin menestyneen kolmannen albumin jälkeen ja pian Linda Sundblad ilmoittikin soolouransa alkamisesta. Debyyttisoolo Oh My God! menestyi mukavasti Ruotsissa mutta kakkosalbumi Manifest on ollut selvästi vähemmän menestyksekäs. Sundblad on vieraillut laulajana mm. Apocalyptican Faraway Vol.2 -kappaleella.

Tyylillinen muutos Lambrettan rockista puhtoiseen poppiin sooloartistiksi siirryttäessä oli Linda Sundbladin tapauksessa suuri. Varmasti monet muutkin Lambrettasta pitäneet kuin minä toivoivat Lindan jatkavan suunnilleen vanhoilla linjoilla mutta toisin kävi. Back in Time julkaistiin Oh My God! -albumin kolmantena singlenä ja on myös sopiva kappale kuvaamaan sen keskimääräistä tyyliä. Back in Time on radioystävällistä konepoppia jossa on kasarivaikutteita. Kappale kertoo tytöstä joka haluaisi mennä ajassa taaksepäin kertomaan epävarmalle teini-ikäiselle itselleen että asiat kyllä järjestyvät tulevaisuudessa vaikka juuri silloin ei siltä tuntunutkaan.

Back in Time on toteutukseltaan hieman yllätyksetön onnistuen kuitenkin kuulostamaan raikkaahkolta. Biisi voisi tyylillisesti sopia hyvin esim. Katy Perrylle. Lindan laulu kuulostaa mukiinmenevältä ja hänen nostaa omalla panoksellaan kappaleen tasoa vaikka kuten jo mainitsikin jään yhä kaipaamaan Lambretta-aikojen rockimpaa ulosantia. Kappaleen eväät on syöty kolmen minuutin kohdalla mikä olisikin ollut sopivampi pituus neljän minuutin sijaan. Kuuntelisin tätä vaivattomasti radiosta tai satunnaiskuuntelussa mutta tuskin poimisin tätä ikinä soimaan tarkoituksella. Mutta kyllä vähän keskivertoa parempaa poppista aina maailmaan mahtuu. 

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti