maanantai 17. joulukuuta 2018

Jesse Green - Nice and Slow

Artisti: Jesse Green
Kappale: Nice and Slow (1976)
Albumi: Original Disco Classics of the 70s
Mieleenjäävin lause: "I feel so good, like a lover should."

Discomusiikki on ollut yksi suosikkigenreistäni siitä lähtien kun innostuin musiikkia kuuntelemaan. Kuten kaikille muotigenreille käy, myös disco kärsi oman ylitarjonnan aiheuttaman laadunputoamisensa 70-luvun lopulla.

Sen verran olen eri discobiisejä vuosien varrella kuunnellut, että myönnän genrestä löytyvän myös hengettömiä muodin mukana tehtyjä disconäköisbiisejä sekä myös tarpeettomia discocovereita. Mutta discoklassikot ovat täyttä rautaa siinä missä minkä muunkin genren helmet. Ja jottei syyllistyttäisi yleiseen mustavalkoisuusajatteluun niin osaan sujuvasti kuunnella välipalana myös sitä suurta massaa keskinkertaisia discobiisejä.

Jamaikalainen Jesse Green oli reggaeyhtyee Pioneersin jäsen sekä rumpalina Jimmy Cliffin bändissä 70-luvulla ennen soolouralle siirtymistä. En tiedä suunnitteliko reggaemusiikkiin aiemmin erikoistunut Green discolaulajaksi ryhtymistä, mutta kun hänen discomiksatusta Nice and Slow kappaleestaan tuli jonkinmoinen hitti niin vähemmästäkinhän sitä saa artistina leiman. Eikä häntä itseään selvästi arveluttanut julkaista pari discosingleä (Flip ja Come With Me) Nice And Slown jatkoksi, joista myös tuli pieniä hittejä maailmanlaajuisesti.

Nice and Slow on sitä 70-luvun puolivälin jälkeen tullutta vielä hieman orgaanisemman kuuloista discoa, joka keinuttaa mukavasti joskaan ei erityisen omaperäisesti. Jesse Green onnistuu kantamaan kappaletta energisyydellään välttäen liiallisen imelyyden, mutta ehkäpä kappale olisi voinut olla vielä parempi duettona. Ehkä myös jonkinlaista rytminvaihtelua tai nokkelampia käänteitä olisi kaivattu. Mutta tanssittavaksihan tämä uudelleenmiksaus on tarkoitettu ja siinä mielessä jatkuva discotahdin ylläpito ajaa tarkoituksensa. Tokihan kappaleessa on jonkinmoinen nostatuskin ja Greenin ulvonta on myös komeankuulasta.

Kuten edellämainitusta henkisestä köydenvedosta voi päätellä on omalla kohdallani kyse keskinkertaisesta ja pikkumukavasti discobiisistä. Nice and Slown tyyppistä discoa tehtiin noina vuosina paremminkin, muttei kyseessä ole silti heikko suoritus. Jos disco on sinulle kirosana niin tämä tuskin muuttaa mielipidettäsi asian suhteen. Soulahtavat vaikutteet voivat olla joidenkin sielukkaammaan musiikin ystävien makuun. Minulle Nice and Slow on sujuvasti kuunneltava pikkukiva välipala disconnälkään.       

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti