Kappale: Everybody Loves a Carnival (1997)
Albumi: Greatest Hits: Why Try Harder
Mieleenjäävin lause: "Everybody needs love."
Joskus epäonnistuminen alkuperäisessä tavoitteessa voi silti johtaa menestykseen ja toisinaan on vain yritettävä sitkeästi uudestaan. Molemmat asiat voi johtaa Fatboy Slimin ensisingleen Everybody Needs a 303. Debyytti ei johtanut menestykseen vaan sillä jäätiin UK singlelistalla vaatimattomasti sijalle 191. Kappaleen nimen 303 viittaa Rolandin TB-303 bassosyntetisaattoriin jonka alunperin oli tarkoitus olla basistin korvaava laite treenaamista varten. Laitetta tehtiin pienen kysynnän vuoksi vain 10000 kappaletta mutta 80-luvun puolivälissä laitteen löysivät ja siihen rakastuivat Chicagolaiset DJ:t ja tuloksena syntyi mm. Acid House -genre. Nykyään alkuperäinen TB-303 rauta on kallista ja haluttua tavaraa konemuusikkojen keskuudessa.
Norman Cook alias Fatboy Slim ei luovuttanut vaan Everybody Needs a 303 sai remiksauksessa uuden nimen Everybody Loves a Carnival ja listasijoituskin nousi jo 34. sijaan asti. Suurempi menestys odotti tietenkin vasta lähitulevaisuudessa mutta kyseessä on osoitus siitä että joskus kannattaa yrittää pienen hienosäädön jälkeen uudestaan uudestaan. Mielestäni Everybody Loves a Carnival on niitä harvoja poikkeuksia joissa pidän remiksia alkuperäistä parempana. Lisätty Edwin Starr sample tuo tunnelmaa ja vaikken olekaan sambamaisen intron suurin ystävä se kuitenkin monipuolistaa kokonaisuutta. Metkat 303 soundit on säilytetty remiksissäkin vaikka hieman viilattuna.
Mutta Everybody Loves a Carnival ei ole minulle parasta Fatboy Slimiä sillä siitä puuttuu se jokin tekijä mikä parhaimmista FS singleistä löytyy. Eikä alkuperäisversion tai remiksin musiikkivideokaan (molempien video on kuvallisesti sama) ole yhtä hyvä kuin ne legendaarisimmat. "Everybody needs love" ei ole tarpeeksi vahva kertosäe ja paras koukutin ovatkin 303 soundit joita voisi olla mielenkiintoista koettaa soittaa sähköbassolla. Mutta soundillisestikin Fatboy Slim on saanut aikaan mielenkiintoisempaa elektronista ääninautintoa korville. Ehkä kyseessä olikin vasta prototyyppi ja lupaus tulevasta. Ja se lupaus sentään lunastettiin vaikkei Fatboy Slimin menestyspiikki ollutkaan erityisen pitkä. Kaikki rakastavat lunastettuja lupauksia.
Arvosana: 5,0/10
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti