keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Celine Dion - New Dawn

Artisti: Celine Dion
Kappale: New Dawn (2007)
Albumi: Taking Chances
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I know new day will dawn."

Celine Dionin pitkä ura paikallisesta lapsitähdestä euroviisuvoittajaksi ja myöhemmin maailmanmaineeseen lienee useimmille tuttu. Vaikka hänen nykyinen suosionsa ei ole aivan 90-luvun lopun hullujen vuosien tasolla on hän  onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa yhtenä tunnetuimmista naisartisteista. 

Vuonna 2007 julkaistulla Taking Chances albumilla Celine ei nyt aivan suoranaisesti ottanut riskejä vaikka albumin nimi niin antaisi ymmärtääkin. Kyse oli lähinnä hieman särmikkäämästä tuotannosta kuin parilla aikaisemmalla albumilla. Hieman särömpää kitaraa, vähän rokimpia sovituksia, vähemmän koneita ja tanssibiittejä. Jostakin syystä niinkutsutut rokkipoliisit tuntuvat kavahtavan kovasti kun Celinen kaltaiset artistit esimerkiksi coveroivat rockklassikoita. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta mielestäni Celinen äänessä on tarpeeksi särmää rokimmankin materiaalin tulkitsemiseen.

New Dawnin on säveltänyt mm. Pinkille, Gwen Stefanille ja Christina Aguileralle monia hittibiisejä tehnyt Linda Perry. Jotkut muistanevat Linda Perryn myös 4 Non Blondes bändistä. New Dawn lienee tämän blogin historian ensimmäinen gospelbiisi. Onneksi kyseessä ei ole ole ko. genren vaivaannuttavaa osastoa edustava kappale vaan varsin neutraali uskontunnustus. Kyse ei myöskään ole sellaisesta piilogospelista mitä mm. Evanesence edusti. New Dawn edustaa rehellistä keskitien gospelia.

New Dawn ei tarjoa mitään uutta amerikkalaistyyliseen gospeliin. Se on taiten tuotettua ja tekemisen laatuun on panostettu kuten kaikissa Celinen englanninkielisen soolouran ajan albumeissa. Celinen ääni on iän myötä saanut hieman tummempiakin sävyjä joita hän käyttää hyväksi juuri sopivalla tavalla. Muut kappaleen elementit eivät tarjoa yllätyksiä, juuri näin tällaisen kappaleen olettaakin olevan toteutettu. Turvallinen ja hieman yllätyksetön toteutus tarkoittaa tässä tapauksessa kovin keskinkertaista lopputulosta. Vain Celinen laulusuoritus nousee muiden osien yläpuolelle. Mutta Celinen ääni on mukana kymmenissä paremmissakin kappaleissa. Kuunneltava rivibiisi kuitenkin.   

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti