torstai 2. joulukuuta 2010

The Bangles - If She Knew What She Wants

Artisti: The Bangles
Kappale: If She Knew What She Wants (2000)
Albumi: Eternal Flame - The Best of Bangles
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "If she knew what she wants."

Naisrokki on yhä tänäkin päivänä mielipiteitä jakava asia, tosin mikään ihmettelyn aihe se ei ole enää vuosikymmeniin ollut. Siitä ovat lukemattomat tienraivaajat pitäneet hyvin huolen. The Bangles on amerikkalainen naisrockbändi jonka kultakausi osui 80-luvun jälkimmäiselle puoliskolle. Bändi ammensi vaikutteita 60-luvulta kuten moni muukin bändi 80-luvulla. Kyseessä lienee sama kiertokulku joka näkyi 70-luvulla 50-luvun rockin uutena tulemisena. Edellinen vuosikymmen on aina liian tuoreessa muistissa joten 20 vuoden takaa on mielenkiintoisempi ammentaa.

If She Knew What She Wants on coverbiisi jonka alkuperäisversion oli levyttänyt vain vuotta aiemmin Jules Shear. Bangles ei vierastanut ulkopuolisten säveltäjien käyttöä vaikka bändistä itsestäänkin löytyi sävellystaitoa. If She Knew What She Wants osui kahden suuremman Banglesin hittisinglen väliin (Manic Monday, Walk Like an Egyptian) ollen vain pienehkö hitti. (29. US, 31. UK) 

If She Knew What She Wants on mukavaa kevyesti melankolista poprokkia. Hyvin tunnistettavan äänen omaava Susanna Hoffs on päävastuussa kappaleen laulupuolesta muiden jäsenten vetäessä hienot stemmat. Kaikki on hyvin tasapainossa, kappale on mukavan melodinen ja retroelementit ovat sopivan hienovaraiset. 80-luvun helmasynti eli liika paisuttelu loistaa poissaolollaan.

Mitään suuria vikoja If She Knew What She Wantisista on vaikea keksiä. Kappale voisi olla tarttuvampikin, mutta näin tasapainoinen suoritus ei huippukohtia oikeastaan kaipaakaan. Ehkä kappaleen toteutus on hivenen liian turvallinen, muttei häiritsevästi. Elämän alakuloisen harmaat hetket tarvitsevat omanlaisensa kappaleet ja juuri niihin If She Knew What She Wants sopii. Näillä eväillä ihan kiva -rima ylittyy selvästi mutta mahtavuus jää saavuttamatta. 

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti