lauantai 2. huhtikuuta 2011

Within Temptation - Our Solemn Hour

Artisti: Within Temptation
Kappale: Our Solemn Hour (2007)
Albumi: The Heart of Everything
Mieleenjäävin lause: "Sanctus espiritus."

Hollantilainen Within Temptation pysyi hyväksi havaitsemallaan linjalla neljännellä albumillaan The Heart of Everything. Vaikka albumista saattoikin jäädä tunne että samat jutut tehdään eri nimillä uusiksi se ei kuitenkaan ollut vielä se yksi samanlainen albumi liikaa. Bändin "se" juttu oli kuitenkin riittävän persoonallinen ja vahva kestämään hieman toistoakin. Onko muutosta sitten tulossa vai ei on minulta vielä kuulematta sillä maaliskuussa 2011 ilmestynyttä konseptialbumi The Unforgivingia en ole vielä tullut hankkineeksi.

En ole koskaan ollut mikään suuri metallimusiikin ystävä ja genre uppoaakin minulle vain joko kevennettynä vaikkapa sinfonisen metallin muodossa tai sitten koneilla maustettuna eli industrialina. Yhdenkään Within Temptationin biisin kuullut tietää kumpaan ryhmään he kuuluvat. The Hear of Everything oli hieman kuunteluväsymystä aiheuttava albumi ja nimibiisin lisäksi vain Our Solemn Hour erottui joukosta. Toisen mailmansodan taistelua Britanniasta sivuava teema on mukavaa vaihtelua ja kappaleessa kuullaankin pätkiä Winston Churchillin puheesta sekä erilaisia taistelun ääniä. Sharon den Adel pääsee esittelemään äänensä parhaat puolet ja muukin bändi kuulostaa hieman inspiroituneemmalta kuin samalla albumilla keskimäärin.

Tämänkaltaiset hieman kikkailevat biisit voivat usein kaatua liialliseen konstailuun mutta Our Solemn Hour välttää nämä sudenkuopat. Historialliset puhelainat ja taistelun äänet ovat sopivan lyhyitä osiota maustamassa kokonaisuutta ja piristämässä kappaletta. Kitarasoolo soi hyvin yhdessä konekivääriäänien kanssa vaikkei muuten erityisen muistettava olekaan. Kappale on melko muhkea soundeiltaan mutta kaikki elementit on saatu miksattua riittävän hyvin yhteen ilman tunnetta korvaähkystä vaikka hetkittäin ehkä mennäänkin niillä rajoilla. Our Solemn Hour on kelpo biisi ja osoitus siitä että pienellä lisämäärällä kunnianhimoa voidaan usein saada parempi lopputulos.

Arvosana: 7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti