maanantai 4. huhtikuuta 2011

Titiyo - Right or Wrong

Artisti: Titiyo
Kappale: Right or Wrong (2001)
Albumi: Come Along
Mieleenjäävin lause: "If loving you is wrong, I don't wanna be right."

Titiyo ei ehkä ole sisarusparvensa kuuluisin jäsen, mutta hyvin musikaalinen sisarusjoukko on ehdottomasti kyseessä. Neneh Cherry on Titiyon sisarpuoli ja Eagle-Eye Cherry adoptioveli. Joidenkin albumeiden aukeaminen voi kestää vuosikausia ja Titiyon Come Along on minulle esimerkki tällaisesta. Pidin kovasti Come Along hittisinglestä ja ostin albumin tutustumatta lähemmin muuhun sisältöön. (Nykyään on onneksi helpompi tutustua ennen ostopäätöstä.) Parin kuuntelun jälkeen olin pettynyt sillä levy ei kokonaisuutena ollutkaan aivan ensisinglen kaltainen. Kesti viitisen vuotta ennen kuin tajusin albumin olevan hieno melankolinen kokonaisuus vaikkei siltä erikseen kuunneltuna löydykään muita huippukappaleita kuin nimibiisi.

Päivän kappaleen kuten koko albumin jolta se löytyy ovat tuottaneet Peter Svensson (Cardigans) ja Joakim Berg (Kent). Suoria yhteneväisyyksiä kummankaan bändin tuotantoon ei löydy vaikka toki sen voisi kuvitella pienellä sovittamisella istuvan molempien saman aikakauden albumeille. Right or Wrong on melankolista, hieman riisuttua konepoppia. Kappale polkee tasaisella konerumpubiitillä alusta loppuun mikä ei kuitenkaan tee kappaleesta puisevaa, vain hieman kuivakan. Onneksi mukana on myös melodisia taustaelementtejä (esim. urut) jotka hillitysti käytettynä toimivat tyylikkäästi.

On vaikea kuvitella Titiyoa laulamassa iloisia kappaleita sillä hänen äänessään on annos surumielisyyttä joka ei kuitenkaan mene epätoivon puolelle. Right or Wrong kuten oikeastaan koko Come Along albumi vaativat ainakin henkilökohtaisesti oikean mielentilan toimiakseen. Tämä on harmaiden päivien musiikkia ja niihin hetkiin kun haluaa kuunnella hieman melankolista musiikkia muttei masentua. Kappale on tuotettu hyvin vaikka jotakin pientä jää silti kaipaamaan. Kertosäkeen sanailu on toki näppärää mutta tarttuvuutta ja koukkuja olisi toivonut silti enemmänkin. Joskus on hankala arvostella erikseen kappaletta joka on levyltä joka on parempi kuin osiensa summa. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti