keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

The Corrs - All in a Day

Artisti: The Corrs
Kappale: All in a Day (2000)
Albumi: In Blue
Mieleenjäävin lause: "I'm twisting, I'm turning, in one day."

Kaikki irlantaisbändit eivät kuulosta peri-irlantilaisilta mutta suurin osa parhaiten tunnetuista varmankin tekee niin. Samalla tavalla kuin monet ulkomaalaiset muodostavat tietyn stereotypian suomalaisten artistien yhteneväisyyksistä meidänkin on helpompi lokeroida eri maiden musiikki omiin lokeroihinsa. Toisaalta on bändejä joiden suhteen on turha edes yrittää potkia mielikuvia vastaan. Jos orkesterin soitinvalikoista löytyy tinapilli, bodhrán ja viulu niin kyllähän The Corrs perinteisimmillään kuulostaa hyvinkin irlantilaiselta.

The Corrsin musiikki on hieman mollivoittoista vaikka toki heidänkin tuotannostaan ne auringonpaisteisimmat kappaleet löytyvät. All in a Day on ilman singlejulkaisua jäänyt biisi yhtyeen vuonna 2000 julkaistulta In Blue -albumilta jonka tuotti Mutt Lange. Kolmas albumi etäännytti yhtyettä irlantilaisista soundeistaan vaikka toki niitä yhä löytyi mausteeksi asti. All in a Dayn parasta antia ovatkin juuri nämä yhtyeen juurista muistuttavat kohdat ja toki aina yhtä sympaattinen laulajatar Andrea Corr. 

Ikävä kyllä keskimäärin All in a Day jättää hieman tasapaksun vaikutelman. Vaikka sisarusten laulullinen anti onkin aina yhtä miellyttävää kuunneltavaa ja viulukin soi hetkittäin mukavasti ei itse sävellys ole tarttuva tai mielenkiintoinen. Kappale on kyllä haikeahko muttei tarpeeksi tunnelmallinen. Aina ei ole hyvästä hioa kappaleesta kaikkia rosoja pois niin kuin tässä tapauksessa on käynyt. Jos olisi olemassa irlantilainen keskinkertaisuuden pyhimys niin tämä kappale kävisi erinomaisesti hänen ylistyksekseen.

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti