lauantai 9. huhtikuuta 2011

Agnetha Fältskog - I Can't Reach Your Heart

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: I Can't Reach Your Heart (2004)
Albumi: My Colouring Book
Mieleenjäävin lause: "Once I caught a glimpse of your unguarded, untouched heart."

Moni artisti varmasti haaveilee täydellisestä vapaudesta toteuttaa omaa taidettaan juuri niin kuin haluaa. Agnetha Fältskogin paluulevy My Colouring  Book joka julkaistiin vuonna 2004 17 vuoden levytystauon jälkeen oli varmasti tehty niin paljon artistin ehdoilla kuin mahdollista. Levyn idea levyttää coverversioita Agnethan omista nuoruuden suosikeista tuli juuri häneltä. Hän levytti kappaleet hiljalleen omaan tahtiinsa ja valitsi taustalaulajiksi mm. oman tyttärensä Linda Ulvaeuksen. Agnetha päätti itse miten ja kuinka paljon hän albumiaan markkinoi. Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi albumi sai mukavan vastaanoton. Toisaalta pop-historia on täynnä esimerkkejä niin eri tavalla tehdyistä klassikkoalbumeista ettei pelkän albumin tekoprosessin perusteella voi mitenkään kertoa albumin hyvyyttä.

Connie Francis oli yksi Agnethan nuoruuden suosikkiartisteista joten ei ole ihme että hän on coverlevylleen valinnut tulkittavaksi hänen tunnetuksi tekemänsä kappaleen. I Can't Reach Your Heart ei tosin ollut Connie Francisin tunnetuimpia kappaleita, mutta mielestäni coverlevyt joiden kappalevalikoima koostuu vain päivänselvistä valinnoista ja suurista hiteistä  ovat tylsiä. Kun kyseessä on surumielinen balladi mahdottomaksi osoittautuneesta rakkaudesta niin valinnan ymmärtää. Kysehän on juuri osa-alueesta jossa Agnetha on mielestäni parhaimmillaan tulkitsijana.

I Can't Reach Your Heart voisi kuulostaa ilman soundien paljastavaa puhtautta 60-luvun alkupuolen tuotokselta. Modernisointia en tosin sovitukseen kaipaisikaan vaikka kappale onkin ehkä hieman liian salonkikelpoinen. Hillitty orkestraatio antaa tilaa Agnethan äänelle mutta kappaleen suurin heikkous on selkeän huippukohdan puute jossa sitä voisi hyödyntää. The Day Before You Came, yksi kaikkien aikojen suosikkikappaleistani kulkee tasaista tahtia alusta loppuun joten välttämättömiä nostatukset ja paisuttelut eivät toki ole. I Can't Reach Your Heart ei vain ole sanoituksellisesti, musiikillisesti ja sovituksellisesti yhtä mielenkiintoinen. Se on vain kaunis, siististi tehty uusretro balladi jossa ei ole mitään suurta vikaa mutta ei myöskään mitään erityisen innostavaa.  

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti