maanantai 18. huhtikuuta 2011

E-17 - Each Time

Artisti: E-17
Kappale: Each Time (1998)
Albumi: The Greatest Hits of the Nineties
Mieleenjäävin lause: "Poppa rumbo rumbo, hey Poppa Joe coconut."

Vaikka ainakin itselle East 17 on poikabändinä jäänyt esimerkiksi Take Thatin ja Backstreet Boysin varjoon ei heidän menestyksensä kaupallisessa mielessä ollut ollenkaan hassumpaa. Itseasiassa East 17 möi 90-luvulla 20 miljoonaa levyä joka on enemmän kuin Take Thatin myymät 19 miljoonaa. Mutta siinä missä Take That onnistui tekemään onnistuneen paluun on East 17 jäänyt ilman mainittavaa comebackmenestystä. 

Brian Harveyn vuoden 1997 huumelausuntokohun jälkeen puhtoinen poikabändi-imago oli mennyttä ja tilannetta koetettiin korjata muuttamalla Tony Mortimerin lähdettyä bändin nimi E-17 muotoon. Päivän sattuman sanelema kappale Each Time oli ensimmäinen uuden nimen alla julkaistu single ja alku olikin lupaava; singlelistan kakkossija bändin kotimaassa Englanissa. Tämän jälkeen menestys kuitenkin ehtyi. Vaikka muistankin vuoden 1998 musiikki-ilmapiirin kohtuullisen hyvin, en silti ymmärrä erityisen hyvin miksi Each Time oli hitti. Kappale on toki tuotettu siististi (jopa kliinisyyteen asti) aikansa amerikkaisen R&B hittislovarikaavan mukaan. Bändin kolmikolta puuttuu se uskottava R&B kutulaulusoundi mikä teki esim. Boyz II Men:sta tämäntyylisten kappaleiden ysärimestareita. Brian Harvey kuulostaa pahimmillaan lammasmaiselta eikä joka tytön unelmaensirakastajalta.

On Each Timella toki paremmatkin hetkensä, kappaleen alku antaa odottaa että luvassa voisi olla ihan ok slovarimeininkiä. Kolmikon laulaessa stemmoja yhdessä kappaleesta tulee mieleen Stay Another Day joka tosin on tätä paljon parempi kokonaisuus. Each Time kaatuu liialliseen yritykseen olla urbaani ja cool vaikka toki on myönnettävä että uuden soundin hakeminen on ollut monille muillekin bändeille hankalaa. Varmasti tälläkin kappaleella on ystävänsä mutta itsessäni se aiheuttaa lievää ärsytystä eikä käy fiilistelyyn.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti