keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Robbie Williams - Supreme

Artisti: Robbie Williams
Kappale: Supreme (2000)
Albumi: Greatest Hits
Mieleenjäävin lause: "Is there tumor in your humor."

Kun Robbie Williams jätti Take Thatin ja julkaisi ensimmäisenä soolosinglenään kehnohkon coverin George Michaelin Freedom -kappaleesta tuskimpa kukaan olisi osannut arvata millaisiin korkeuksiin hänen uransa tulisi vielä nousemaan. Eikä ympyrän sulkeutumista eli paluuta Take Thatiin. Menestys pop-maailmassa vaatii aina myös hieman onnea oikean ajoituksen muodossa, karismaa jotta ura kestää tähdenlentoa pidempään ja hyvät yhteistyökumppanit joka Robbiella oli tuottaja Guy Chambersin muodossa. Pidän itse Robbieta enemmän single- kuin albumiartistina mutta kuka tietää jos uran edetessä tilanne vielä kääntyisikin päinvastaiseksi.

Robbien vuoden 2000 hitti Supreme toimii hääkaavalla: jotakin sinistä, uutta, lainattua ja vanhaa. I Will Survive -lainaa ei voi olla kuulematta, mutta se on ympätty kappaleeseen hyvällä maulla ja taidolla eikä muodostu häiritseväksi. Robbie ei ehkä ole mikään luonnonlahjakkuus räposuudessaan mutta tässäkään kohden kappale ei uppoa vaan miehen karisma pelastaa hänet pohjakosketukselta. Kappaleen kevyt melankolinen vire on sekin onnistuttu naamioimaan samanlaisen kevyen virneen taakse joka tuntuu kulkevan Robbien mukana ihmisenäkin. Supreme onkin maistuva pop-keitos jossa varsin hyvistä aineksista on saatu kokkailtua makoisa kokonaisuus.

Tuntuu aina ikävältä kritisoida hyvää biisiä siitä ettei se ole erinomainen, mutta Robbien tapauksessa kyse on enemmänkin siitä että miehen parhaimmat viisut ovat Supremeakin parempia. Supreme kaipaisi mukavan mutta tasaisen kulkunsa mausteeksi vielä sen yhden osan, elementin tai pienen lisämausteen ollakseen erinomainen. Tiedän olevani hieman kohtuuton, mutta vain siksi että tiedän mihin kaksikko Williams/Chambers parhaimmillaan pystyivät. Mutta nilitys sikseen, Supreme on hyvää poppia joka sopii monenlaisiin fiiliksiin mikä ei ole kovinkaan yleinen ominaisuus. Ja juuri tämä onkin tämän kappaleen suurin vahvuus.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti