lauantai 23. huhtikuuta 2011

The Supremes - Mother Dear

Artisti: The Supremes
Kappale: Mother Dear (1965)
Albumi: Anthology: The Best of Diana Ross & The Supremes
Mieleenjäävin lause: "Help help me mother dear."

Ei ole harvinaista että ennakkoon aiottu singlejulkaisu perutaan joko aiemman singlen menestymättömyyden vuoksi tai muista syistä mutta kovin usein samaa singleä ei peruta kahdesti peräkkäin. Tämän kohtelun sai Mother Dear joka alunperin oli tarkoitettu More Hits by The Supremes -albumin kolmanneksi singleksi mutta saikin väistyä Nothing But Heartaches -kappaleen tieltä. Tämän jälkeen Mother Dear oli suunnitelmissa neljänneksi singleksi mutta toisin kävi koska Nothing But Heartaches jäi Top Tenin ulkopuolelle eikä tämän jälkeen katsottu enää kannattavaksi julkaista albumilta uusia singlejä.

Mother Dear on nuoren tytön avunpyyntö äidilleen kun hän ei tiedä mitä tekisi hankalan pojan kanssa. Tyttö on ihastunut mutta poika kohtelee häntä huonosti eikä tyttö silti pysty häntä jättämään. Kappale ei kerro mitkä äidin neuvot olisivat olleet eikä niitä olisi tarvittukaan, sillä tarina oli varmasti tarpeeksi samaistuttava tällaisenäänkin teini-ikäiselle kohdeyleisölle. Mother Dear kuulostaa keskiverrolta Supremes Holland-Dozier-Holland (joidenka tuotantoa kappale onkin) -hitiltä, mutta vaikka kaikki on mukavasti kohdillaan ei tällä kertaa hittikynä ole ollut aivan terävimmillään. Liekö kyseessä vahvan koukun ja kertosäkeen puute vai pieni tasapaksuus mutta mistään pop-klassikosta ei mielestäni ole kyse.

Toisaalta Supremesilla oli Diana Ross -aikakaudella ja hetken sen jälkeenkin vahva ja tunnistettava soundi ja se on läsnä tässäkin kappaleessa. Mistään täytebiisistä ei voida puhua kun tuotanto on taattua Motownia jokaista torven törähdysta ja rummuniskua myöten. Kyllähän tätä kelpaa kuunnella vaikka ei (enää) sydänsuruista kärsivä teini olisikaan. 

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti