maanantai 10. tammikuuta 2011

The Prodigy - One Love

Artisti: The Prodigy
Kappale: One Love (Edit) (1993)
Albumi: Music For the Jilted Generation
Mieleenjäävin lause: "One love."

On aina faneja jotka alkavat nurista heidän suosikkinsa saavuttaessa kaupallista suosiota. Joko artistin tai bändin sanotaan myyneen itsensä tai sitten sanotaan että vanha materiaali oli parempaa kuin uusi. Prodigy oli tällaisessa tilanteessa ensimmäisen kokopitkän albumijulkaisunsa jälkeen. Nokkamies Liam Howlett keksi kuitenkin julkaista One Loven vuonna 1993 nimettömänä ns. white label julkaisuna jota DJ:t kehuivatkin vuolaasti. Vasta kun Howlett paljasti kenen biisi oli kyseessä kääntyi tiskijukkien mielipide mutta ainakin jonkinlainen moraalinen voitto äänekkäimistä kriitikoista oli saavutettu. One Love oli Music For the Jilted Generation albumin ensimmäinen singlejulkaisu.

Vaikka pidänkin Music For the Jilted Generationia hyvänä albumina, kärsii se mielestäni hiukan ylipitkistä biiseistä. Varsinkin albumin rivibiisit jäävät junnaamaan liian pitkäksi aikaa, mutta One Love saa pituudestaan puhtaat paperit. Tämä johtuu siitä että kappaletta jouduttiin lyhentämään jotta kaikki biisit saataisiin mahtumaan cd-masterille. Lyhennettynäkin kappaleelle kertyy mittaa karvan verran alle neljä minuuttia. One Love on rave-henkistä Prodigyä joka olisi tyylillisesti sopinut myös debyyttialbumille. Kappaleen ainoa laulusample on joikaavan pikkuoravahtavasti laulettu "one love" laulahdus joka toistuu kappaleessa yli 30 kertaa. 

Mitä tulee tanssittavuuteen ja tarttuviin rytmeihin harva yhtye taitaa ne yhtä varmasti kuin Prodigy. Vaikka One Love ei mielestäni ole aivan terävintä Prodigyä on siinäkin hetkensä. Itse kertosäe on kappaleen tylsintä antia ja mielenkiintoisemmat jutut löytävätkin muista osista. Mukavat elektroniset säksätykset ja näpäkät breakbeatit ovat parasta mitä One Lovella on tarjottavana. Viimeinen ajatus joka kappaletta kuunnellessa tuli mieleen on se että milloinkahan tämäkin tyyli tulee uudestaan muotiin kevyesti uudistetuissa kuorissa? 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti