lauantai 18. joulukuuta 2010

2 Unlimited - Spread Your Love

Artisti: 2 Unlimited
Kappale: Spread Your Love (1995)
Albumi: Hits Unlimited
Mieleenjäävin lause: "I'm all about love, l-o-v-e, life in 95' as you can see."

Spread Your Love oli 2 Unlimitedin viimeinen singlejulkaisu jolloin bändiä edustivat Anita Doth ja Ray Slijngaard. Vuonna 1995 2 Unlimitedin suosio oli hiljalleen hiipumassa eikä se palannut vaikka tuottajat Jean-Paul DeCoster ja Phil Wilde yrittivät pari vuotta myöhemmin käynnistää bändin uudelleen kahden naislaulajan voimin. 

Spread Your Love ei jääne historiaan kaikkein parhaimpana 2 Unlimited kappaleena vaikka ei se toki mikään täysi pannukakkaukaan mielestäni ole. Kappaleesta puuttuu se sama energia ja hauskuus mikä varmasti auttoi monet aiemmista singleistä hiteiksi. Ehkä voisi jopa puhua rutiinisuorituksesta. Ray vetää kyllä omalla tutulla tyylillään hauskahkot elämänviisausräppinsä ja Anita saa kertosäkeeseen sen verran eloa kuin mahdollista on joten siltä osin asiat ovat kunnossa. 

Anitan laulama la-la-laa osuus on kappaleen parasta antia yhdessä sen asian kanssa että Ray ja Anita saivat tässä kappaleessa aika lailla yhtä paljon vastuuta. Omasta mielestäni 2 Unlimited on parhaimmillaan silloin kun molemmat saavat tasapuolisesti aikaa kappaleissa laulusuorituksilleen, sillä Anitan ääni ei ole tarpeeksi monipuolinen kantaakseen koko kappaletta ja Raylla ei varmaan olisi koskaan ollut suurta tulevaisuutta sooloartistina. Vaikka Spread Your Loven myötä monien ainoana oikeana 2 Unlimitedina tuntema kaksikko lähti omille teilleen hieman keskinkertaisella tavalla on silti ehkä parasta ettei uran viimeiseksi jää se paras kappale. On helpompi pistää kirjan kannet kiinni silloin kun voidaan selvästi sanoa että paras on jo nähty. 


Tämän rakkauden levittämiskappaleen myötä Sattuman Sanelemat jää joulutauolle, kiitos kaikille lukijoille ja toivon kaikille musiikillisesti kovia paketteja pukinkonttiin!

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti